Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Studenţii din Alba Iulia au trimis autorităţilor statului, ieri, o scrisoare deschisă prin care cer să li se permită să voteze în oraşul în care-şi desfăşoară studiile. 

ALBA. Studenţii din Alba Iulia au trimis autorităţilor statului, ieri, o scrisoare deschisă prin care cer să li se permită să voteze în oraşul în care-şi desfăşoară studiile. 

ARAD.
Şoferii care coboară viaductul Grădişte, spre Podgoria, nu vor mai avea prioritate la intersecţia cu drumul ce vine dinspre piaţa Podgoria spre gară. 

ARGEŞ. Potrivit unui studiu realizat de Consiliul Judeţean, 75% din gunoiul pe care locuitorii de la ţară îl „produc“ este de natură organică: resturi de mâncare şi deşeuri vegetale. 

BACĂU. La Arena Mall din Bacău se organizează vineri, 31 octombrie, între orele 16 şi 20, “Kids Halloween Party”. Copiii vor participa la concursuri de sculptat dovleci şi de pictat pe faţă. 

BIHOR.
Rromii din satul Telechiu vor beneficia de un centru social multifuncţional cu o sală de curs şi una de mese pentru 30-35 de copii. 

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Depunerea actelor pentru bursele de merit acordate proaspeţilor studenţi din judeţ, care au avut rezultate deosebite în liceu, se poate face până pe 15 noiembrie.

BOTOŞANI. 100 de tineri cu vârste între 16 şi 24 de ani, proveniţi din sistemul de protecţie a copilului, se pot înscrie la cursurile de calificare gratuite organizate de firma de construcţii Apetrans. 

BRAŞOV. În cel mult o lună, la Spitalul Judeţean din Braşov va exista un centru de transplant renal. 

BRĂILA. Patru imobile din cartierul Lacu Dulce au fost afectate de un incendiu izbucnit sâmbătă seară. Focul a fost provocat de doi copii lăsaţi nesupravegheaţi. 

BUZĂU. În urma raziilor efectuate sâmbătă noapte de jandarmi în barurile şi discotecile din Beceni, Vintilă Vodă şi Smeeni, 20 de tineri au fost amendaţi cu câte 100 de lei, pentru tulburarea liniştii publice.

CARAŞ-SEVERIN. Până vineri, 31 octombrie, la Universitatea „Eftimie Murgu” din municipiul Reşiţa se desfăşoară selecţia candidaţilor pentru bursele Erasmus scoase la concurs în anul universitar 2008-2009. Studenţii au posibilitatea să opteze pentru burse la 16 universităţi partenere din Germania, Franţa, Belgia, Grecia, Polonia, Italia şi Austria.

CĂLĂRAŞI. Din fondurile totale de 14,7 milioane de lei, destinate dezvoltării infrastructurii judeţului, municipiul Călăraşi va primi două milioane de lei. 

CLUJ. Negocierile salariale dintre Sindicatul Liber Nokia şi conducerea fabricii nu s-au finalizat încă, fiindcă salariile au fost majorate cu 5%, faţă de 50%, cum ceruseră angajaţii. 

CONSTANŢA
. Astăzi, de la ora 18.00, la Universitatea Maritimă Constanţa are loc un seminar de orientare profesională destinat elevilor din clasele terminale de liceu.

COVASNA.
Autorităţile locale au decis desfiinţarea bazarului din zona gării din municipiul Sfântu Gheorghe. Vechile chioşcuri vor fi înlocuite cu spaţii comerciale moderne. 

DÂMBOVIŢA.
Un bărbat de 58 de ani a fost găsit mort, ieri, în ghereta societăţii comerciale din Târgovişte al cărei paznic era. Cauza probabilă a morţii este asfixierea.

DOLJ. Deşi în trei nopţi consecutiv temperatura a scăzut sub zece grade Celsius,  Regia Autonomă de Termoficare Craiova nu a primit nicio solicitare pentru furnizarea căldurii.

GALAŢI. Peste o sută de locuitori din Tecuci continuă să trăiască în case modulare, la mai mult de un an de la viitura din septembrie 2007 care a afectat 1.600 de locuinţe, potrivit Agerpres. După inundaţii, guvernul nu le-a dat sinistraţilor şi bani pentru manoperă, ci doar materiale de construcţii care zac şi acum în depozitele primăriei.

GIURGIU. Localitatea Bolintin Vale a aniversat ieri 575 de ani de atestare documentară cu un târg de toamnă şi un spectacol muzical artistic. 

GORJ. Centrul Militar Judeţean recrutează, între 27 octombrie şi 5 decembrie, absolvenţi de liceu cu vârsta până în 26 de ani, pentru funcţia de soldat-gradat voluntar în cadrul Armatei Române.

HARGHITA. Preşedintele Ungariei a plantat un arţar de munte la centrul de reabilitare pentru minori din Sânmartin, care a fost modernizat cu sprijinul unui ONG din Ungaria. 

HUNEDOARA.
Un concern internaţional este interesat de exploatarea zăcământului de aur din zona Brad a munţilor Apuseni, estimat la 10 miliarde de euro.

IALOMIŢA. Poliţiştii de la circulaţie au aplicat, în weekend, 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.500 de lei.

IAŞI. Peste 150 de soiuri de flori de sezon sunt expuse începând de ieri, timp de o lună, la Grădina Botanică din Iaşi, în cadrul festivalului „Flori de toamnă”. Printre exponate poate fi admirată o colecţie de bonsai, unică în Europa. Intrarea este 5 lei.

ILFOV. În comuna Domneşti au început lucrările la ansamblul rezidenţial Bucharest West Village, care va cuprinde 7 blocuri şi 12 vile tip duplex. 

MARAMUREŞ. La Târgul de Cariere care a avut loc, la sfârşitul săptămânii, la Biblioteca Judeţeană din Baia Mare, participanţii au avut de ales din aproape 1.000 de oferte. 

MEHEDINŢI. Un tânăr de 23 de ani din satul Lupşa de Sus  a fost arestat ieri pentru că şi-a omorât un consătean lovindu-l cu un par. 

MUREŞ. La parada modei “Mureş Mall Fashion Show”, de sâmbătă seara, au fost prezentate colecţiile toamnă-iarnă ale celor mai cunoscute magazine din mall.

NEAMŢ. Locuitorii satului Potoci cer despăgubiri Ocolului Silvic Neamţ pentru că 13 oi din gospodăriile oamenilor au fost ucise într-o singură noapte de o haită de lupi.

OLT. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va demara, începând de azi, o campanie de informare publică privind prevenirea incendiilor.

PRAHOVA. Poliţiştii din Ploieşti au declanşat programul „Să exmatriculăm violenţa din şcoli!”, care are ca scop pregătirea
antiinfracţională a elevilor.

SATU MARE.
Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare au confiscat ieri aproape 300 de kilograme de peşte viu din supermarketul Real din Satu Mare. Cauza: apa murdară în care aceştia erau ţinuţi.

SĂLAJ. Pentru finalizarea construcţiei sediului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sălaj, Ministerul Economiei şi Finanţelor a alocat, la sfârşitul săptămânii, 2.100.000 de lei. 

SIBIU. Vodafone caută figuranţi pentru filmările la un nou videoclip, marţi şi miercuri, în Piaţa Mare din Sibiu. Aceştia vor primi 50 lei şi gustări. 

SUCEAVA. Aproximativ o mie de voluntari vor participa mâine dimineaţă, în localitatea Udeşti, la împădurirea unei suprafeţe de cinci hectare cu 25.000 de puieţi de salcâm.

TELEORMAN. Echipa de baschet feminin BC Teleorman a obţinut a patra victorie consecutivă în actuala ediţie a campionatului, învingând pe Rapid CFR Marfă Bucureşti cu 79-55.

TIMIŞ. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează vineri o Bursă a Locurilor de Muncă pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului.

TULCEA. Peste 10 kilometri de plase abandonate de braconieri au fost găsite de către agenţii Administraţiei Biosferei Delta Dunării în zona districtului Uzlina - Razelm.

VASLUI. Poliţiştii din Bârlad desfăşoară în această perioadă o campanie de sancţionare a pietonilor care traversează pe roşu în principalele intersecţii ale oraşului.

VÂLCEA. 11.552 de locuitori din Râmnicu Vâlcea beneficiază de ajutor de căldură, în valoare totală de 1.091.548 lei pe lună.

VRANCEA. Consilierii locali din Focşani dezbat în această săptămână un proiect vizând concesionarea către McDonald’s a unui teren aflat la intrarea în oraş dinspre Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite