Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Fundaţia Inter-Art Aiud expune în aceste zile, la Woodrow Wilson Center din Washington, o sinteză a celor 12 ediţii ale Taberei Internaţionale de Artă Plastică organizate la Aiud.

ALBA. Fundaţia Inter-Art Aiud expune în aceste zile, la Woodrow Wilson Center din Washington, o sinteză a celor 12 ediţii ale Taberei Internaţionale de Artă Plastică organizate la Aiud.

ARAD. Doctorul în filosofie Sorin Lavric va susţine conferinţa cu tema „Ce viitor mai are filosofia?”, mâine, de la ora 14.00, la Biblioteca Judeţeană din Arad.

BACĂU. Locuitorii de pe străzile Plaiului, Muncii, Dorului, Licurici şi Ilarie Voronca din Bacău nu vor avea apă potabilă săptămâna viitoare, din cauza unor lucrări.

BIHOR.
Primele investigaţii cu angiograful care funcţionează la Spitalul Judeţean Bihor au avut loc ieri. Analizele sunt gratuite.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Cei cinci angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, urmăriţi penal după ce asistenta maternală Marcela Făgărăşan a ucis un copil de patru ani, nu vor să demisioneze.

BOTOȘANI. O secţie a Spitalului Judeţean Botoşani a fost evacuată sâmbătă seara din cauza unui incendiu izbucnit în camera de gardă a asistentelor.

BRAȘOV. A XVIII-a ediţie a Cursurilor Internaţionale pentru Tinerii Diplomaţi „Nicolae Titulescu” se desfăşoară până vineri în Poiana Braşov.

BRĂILA. Un tânăr de 22 de ani, zilier la un abator din municipiul Brăila, a suferit ieri traumatisme grave după ce i-a căzut în spate, de la aproape opt metri înălţime, o carcasă de porc grea de 60 de kilograme, care a alunecat din cârlige. Victima a fost transportată de urgenţă la Galaţi şi se află acum în afara oricărui pericol.

BUZĂU. Inspectorii Colegiului Naţional al Psihologilor vor verifica, de la 1 noiembrie, autorizaţiile de funcţionare ale celor 20 de cabinete de psihologie din judeţ.

CARAȘ-SEVERIN. Consiliul Judeţean organizează astăzi, de la ora 11.00, dezbaterea „Caraş-Severinul multicultural – trecut şi viitor european”.

CĂLĂRAȘI. Direcţia Judeţeană de Muncă a hotărât ca 56 de bătrâni cu venituri sub 50 de lei să primească ajutoare financiare cuprinse între 300 şi 400 de lei.

CLUJ. Asociaţia Prison Fellowship Cluj va achiziţiona luna aceasta 25 de calculatoare, necesare oferirii de cursuri de specializare pe PC pentru copiii străzii.

CONSTANŢA. Perimetrul cuprins între bulevardul Tomis, strada Tulcei, aleea Zmeurei şi strada Soveja din Constanţa nu va primi căldură din cauza nefinalizării lucrărilor.

COVASNA. Membrii Consiliului Naţional Secuiesc au hotărât ieri la Sfântu Gheorghe să depună la Parlament un proiect de lege privind statutul de autonomie al ţinutului Secuiesc.

DÂMBOVIŢA. Americanii de la Harlem Globtrotters au oferit ieri copiilor din Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte mingi şi coşuri de baschet.

DOLJ. Începând de ieri, candidaţii la proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere susţin examenul pe calculator, la noul sediu de pe strada Amaradiei din Craiova.

GALAŢI. Potrivit autorităţii de Sănătate Publică, anul acesta au fost depistate în judeţ 119 cazuri de femei cu cancer la sân. :
GIURGIU. Biblioteca Judeţeană Giurgiu a găzduit ieri o expoziţie cu volumele laureaţilor Nobel pentru literatură, cu ocazia împlinirii a 175 de ani de la naşterea lui Alfred Nobel.

GORJ. Direcţia Generală a Finanţelor Publice are de încasat, de la 106 firme din judeţ aflate în faliment, obligaţii bugetare restante de 4.571.482 de lei.

HARGHITA. Edilii au suplimentat cu un milion de lei finanţarea lucrărilor la Drumul Judeţean 131, care leagă Odorheiul Secuiesc de Braşov.

HUNEDOARA. Aproape 90% dintre candidaţii pentru posturile de agenţi comunitari scoase la concurs de Primăria Deva au fost respinşi la proba fizică.

IALOMIŢA. Comuna Alexeni va beneficia, cel târziu în primăvară, de un dispensar medical şi de un punct farmaceutic, care vor funcţiona într-o clădire cu 12 încăperi.

IAȘI. Singurul patinoar privat acoperit din România va fi inaugurat în zona Bucium din municipiul Iaşi, joi, 30 octombrie. Spaţiul special amenajat se va numi „Ice Mania“ şi va fi deschis publicului de marţi până duminică. Patinoarul are 1.300 de metri pătraţi de gheaţă, o capacitate de 350 de persoane şi va funcţiona inclusiv vara.

ILFOV. În urma unei razii efectuate în weekend în judeţ, s-au constatat 52 de infracţiuni, dintre care 19 legate de regimul armelor, şi au fost confiscate 26 de arme.

MARAMUREŞ. O femeie de 36 de ani din Baia Mare, administrator al unei firme, a fost prinsă în flagrant când lua 700 de lei mită de la o angajată pentru a nu o concedia.

MEHEDINŢI. Programul de reducere a pulberilor rezultate din arderea lignitului a demarat la Termocentrala Romag-Termo prin modernizarea electrofiltrelor şi înlocuirea echipamentelor vechi.

MUREŞ.
Spitalul Municipal Sighişoara a cumpărat zilele trecute, cu aproximativ un milion de lei, un aparat de anestezie şi un transductor de cord pentru ecograf.

NEAMŢ. Reprezentanţii Centrului Internaţional Antidrog va controla 20 de şcoli în cadrul unui proiect de identificare a consumului de droguri în unităţile şcolare.

OLT. Un bărbat din comuna Giuvărăşti s-a sinucis aruncându-se în barajul de la Izbiceni, pentru că fosta sa soţie i-a luat copilul şi a plecat în străinătate.

PRAHOVA. Consiliul Judeţean a reluat construirea reţelei de gaz metan dintre Plopeni şi Slănic, care presupune o investiţie de 24,4 milioane de euro.

SATU MARE.
15 profesori din mai multe ţări europene participă, la Satu Mare, la un proiect care îşi propune să încheie parteneriate în vederea schimburilor de informaţii.

SĂLAJ.
Cinci firme din judeţ au oferit 16 locuri de muncă la Bursa Locurilor de Muncă pentru Tinerii Instituţionalizaţi. Dintre cei 24 de tineri prezenţi, doar patru au fost selectaţi.

SIBIU. Pensiunile agroturistice din Mărginimea Sibiului sunt rezervate deja în proporţie de 50% pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

SUCEAVA. Autorităţile au reconstruit doar 26 din cele 197 de case distruse la inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie. 187 de oameni locuiesc încă la rude.

TELEORMAN. Consiliul Judeţean a alocat ieri 2,8 milioane de lei pentru susţinerea unităţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

TIMIȘ.
Festivalul ,,Studenţiada” continuă astăzi la Timişoara în holul Universităţii de Vest, cu o expoziţie de fotografie şi consultaţii astrologice gratuite.

TULCEA. Angajaţii primăriei din comuna Sarichioi au dezvelit ieri, în satul Zebil, un bust al lui Mihail Moruzov, fost şef al Serviciului Secret de Informaţii.

VASLUI. Lucrările la Grădina Zoologică din Bârlad nu vor începe în primăvară, deoarece Ministerul Mediului nu a virat banii necesari construcţiei.

VÂLCEA.
Guvernul a alocat la sfârşitul săptămânii trecute 20 de milioane de lei pentru modernizarea a 66 de kilometri de drumuri din judeţ.

VRANCEA.
În adăpostul de noapte „Sfântul Nicolae“ din Focşani sunt îngrijiţi 30 de oameni fără casă, de două ori mai mulţi decât în primăvara acestui an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite