Judecătorul lui Tender are un frate avocat al lui... Tender

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Tribunalului Bucureşti Petrică Roşu, magistratul care trebuia să analizeze cererea de arestare a lui Ovidiu Tender, a făcut, ieri, o solicitare scrisă de abţinere în acest caz,

Judecătorul Tribunalului Bucureşti Petrică Roşu, magistratul care trebuia să analizeze cererea de arestare a lui Ovidiu Tender, a făcut, ieri, o solicitare scrisă de abţinere în acest caz, întrucât fratele său este avocat stagiar la cabinetul apărătorilor omului de afaceri. Solicitarea a fost însă respinsă, astfel încât Petrică Roşu a rămas să decidă: Tender - liber sau arestat. Omul de afaceri Ovidiu Tender a venit, ieri, la Tribunalul Bucureşti cu doar câteva minute înainte ca instanţa să înceapă dezbaterile privind solicitarea procurorilor de a fi arestat. Tender, vizibil afectat, a refuzat să mai facă declaraţii, repetând doar că nu a încercat să influenţeze niciun expert din dosar. Unul din motivele pentru care procurorii au cerut arestarea omului de afaceri este că acesta ar fi încercat, prin avocatul Gheorghe Coţofane, să-l influenţeze pe expertul Cristian Bejinariu. Avocaţii lui Tender au încercat, ieri, în şedinţă secretă, să-l "salveze" pe clientul lor, invocând faptul că acesta nu a fost audiat în calitate de inculpat, motivaţie care i-a adus libertatea, în urmă cu o săptămână, şi preşedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu. Judecătorii au respins însă această cerere.
Procurorii Direcţiei de investigaţii a infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism îl acuză pe Ovidiu Tender de înşelăciune, bancrută frauduloasă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani, precum şi constituire şi apartenenţă la un grup de criminalitate organizată. Conform anchetatorilor, Ovidiu Tender şi Marian Iancu ar fi constituit o grupare de criminalitate organizată, prin intermediul căreia ar fi prejudiciat statul cu peste 2.700 miliarde de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite