Judecătorii au „cântat“ după cum a vrut Adi Minune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Minune şi-a dat demisia din funcţia de consilier local după ce autorităţile i-au luat la puricat averea
Adrian Minune şi-a dat demisia din funcţia de consilier local după ce autorităţile i-au luat la puricat averea

Magistraţii Comisiei de Control a Averilor l-au crezut pe cuvânt pe manelist când acesta s-a scuzat că n-a declarat „din motive personale“ vânzarea unei vile. Manelistul Adi Minune, pe numele real Adrian Simionescu (37 de ani), a „uitat“ să declare inspectorilor de integritate o tranzacţie imobiliară de 100.000 de euro, prin care a vândut un apartament în Piteşti.

În faţa Comisiei de Cercetare a Averilor de la Curtea de Apel Bucureşti manelistul a  spus că nu a declarat această tranzacţie din motive personale, iar magistraţii l-au crezut pe cuvânt şi au clasat dosarul. Din noiembrie 2008 până în aprilie 2011, Adrian Minune a fost consilier local în Ştefăneştii de Jos (Ilfov). Atunci când i-au verificat averea lui Adi Minune, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) i-au găsit mai multe neconcordanţe flagrante între veniturile declarate şi cheltuieli.

Manelistul a declarat venituri de 38.000 de euro, în perioada 2008-2010, dar a cheltuit de aproape patru ori mai mult: 140.000 de euro, potrivit oficialilor. 

Frăţiorul care l-a împrumutat

Pentru a  justifica diferenţa de aproape 100.000 de euro, manelistul a apelat la tot felul de trucuri. „În perioada mai - iulie 2008, am primit un împrumut de 50.000 de euro de la frăţiorul meu, Marian Simionescu", a încercat să justifice manelistul, la 7 aprilie 2011, o parte dintre banii cheltuiţi.

Oficialii ANI au respins această justificare, întrucât Minune nu a adus documente concludente care să justifice provenienţa banilor obţinuţi în perioada în care a fost consilier local.

„Considerăm că această sumă de 50.000 de euro nu poate fi luată în calcul în prezenta evaluare, având în vedere contradicţia dintre menţiunile făcute în cele două procese-verbale cu privire la împrumutul acordat de fratele său, şi faptul că nu există niciun document încheiat în acest sens", au arătat inspectorii ANI.

A semnat adeverinţele de salariu ale soţiei

În faţa judecătorilor, Minune a prezentat două adeverinţe, din care rezultă veniturile realizate de soţia sa, Ecaterina Simionescu, în perioada aprilie 2009 - decembrie 2010. Magistraţii au respins aceste probe, după ce au costatat că cele două adeverinţe nu poartă număr de înregistrare şi data eliberării, fiind semnate chiar de Minune, asociat la SC Adrian Media Music SRL Bucureşti. De asemenea, adeverinţele nu erau semnate de contabilul societăţii, singurul abilitat să certifice realitatea sumelor plătite cu titlu de salariu.

„Doar 4.265 de euro nu pot fi justificate"

Curtea de Apel a mai constatat că pentru nedeclararea tuturora bunurilor deţinute, Parchetul Buftea i-a dat manelistului doar o amendă administrativă de 1.000 de lei, astfel că nu s-a mai impus sesizarea procurorilor.

„Rezultă că din totalul sumei de 104.265 de euro reţinută cu titlu de diferenţă semnificativă, conform raportului de evaluare întocmit în cauză, doar suma de 4.265 de euro este nejustificată," au explicat judecătorii. Magistraţii Denisa- Angelica Stănişor şi Ion Popa au arătat că această sumă este prea mică  şi au clasat dosarul. 

Motivele personale i-au făcut averea licită

În această situaţie, Minune a arătat Comisiei un contract de vânzare-cumpărare, prin care a vândut, prin mandatar, un apartament în Piteşti pentru suma de 100.000 de euro. Tranzacţia a fost autentificată la notar la 24 iunie 2008, cu câteva zile înainte de începerea mandatului de consilier local. Manelistul a  fost ales la 15 iunie 2008, iar la 25 iunie 2008 a fost validat în funcţie. „În ceea ce priveşte nedeclararea acestei tranzacţii, pârâtul a invocat motive de ordin personal", au notat magistraţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite