Judecătorii din cazul Tender, verificaţi de foşti colegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi inspectori CSM au început, ieri, la Curtea de Apel Bucureşti verificările în dosarul de la instanţă al lui Ovidiu Tender. Unul dintre inspectori Valeria Dumitrache - a fost judecător chiar

Doi inspectori CSM au început, ieri, la Curtea de Apel Bucureşti verificările în dosarul de la instanţă al lui Ovidiu Tender. Unul dintre inspectori Valeria Dumitrache - a fost judecător chiar la Curtea de Apel Bucureşti. Această practică, de a verifica foşti colegi, nu este foarte agreată în sistemul judiciar.
Directorul executiv al Transparency International, Victor Alistar, a precizat că verificarea magistraţilor de către magistraţi sporeşte neîncrederea în verdictul unei anchete administrative, care de cele mai multe ori nu are ca rezultat sancţiuni disciplinare. Reamintim că CSM s-a autosesizat, dar a fost sesizat şi de avocaţii lui Ovidiu Tender, cu privire la modul în care instanţa Curţii de Apel a soluţionat, duminică noapte, recursul procurorilor la decizia tribunalului de a-l cerceta în libertate pe omul de afaceri. Avocaţii lui Tender vor depune şi plângeri penale la Parchet împotriva celor trei judecători care au făcut parte din completul de judecată, pe care îi acuză de abuz în serviciu, arestare ilegală şi fals intelectual în înscrisuri oficiale. În urma spectacolului de duminică noaptea, când Tender a mai primit un mandat de arestare pentru 30 de zile, omul de afaceri a spus că se va adresa la CEDO.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite