Judecători de la Înalta Curte, în vizorul CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefa Secţiei Contencios-Administrativ de la instanţa supremă, Gabriela Bîrsan, este acuzată de trafic de influenţă
Şefa Secţiei Contencios-Administrativ de la instanţa supremă, Gabriela Bîrsan, este acuzată de trafic de influenţă

Preşedintele CSM, Horaţius Dumbravă, a sesizat Inspecţia Judiciară de pe lângă Plenul Consiliului, pentru a verifica posibilele abateri disciplinare sau încălcări ale Codului Deontologic săvârşite de unii dintre judecătorii instanţei supreme, în contextul anchetării Gabrielei Bîrsan şi a Iulianei Puşoiu.

Scandalul declanşat de presupusele fapte de corupţie săvârşite de mai mulţi judecători de la instanţa supremă, printre care şi şefa Secţiei Contencios-Administrativ, Gabriela Bîrsan, a dus la declanşarea unor verificări din partea CSM.

Judecătoarele Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiu, de la ­Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi avocata Claudia Silinescu Gherbovan au fost audiate, vineri, la DNA, iar astăzi urmează să fie audiaţi alţi doi magistraţi de la Înalta Curte - Corina Corbu şi Niculae Măniguţiu.

Acuzaţii

Judecătoarele Gabriela Bîrsan (soţia judecătorului CEDO Corneliu Bîrsan) şi Iuliana Puşoiu sunt acuzate de DNA că, prin intermediul avocatei Claudia Silinescu Gherbovan, ar fi primit, de la omul de afaceri Gabriel Chiriac, cadouri scumpe şi excursii de lux în ţări din Extremul Orient. În schimb, magistratele l-ar fi favorizat pe omul de afaceri în litigiile pe care acesta le avea pe rolul Înalte Curţi.

În noaptea de joi spre vineri, săptămâna trecută, procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliile judecătoarelor Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite