Juanes: " Se simte o atmosferă latino în Bucureşti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul columbian a primit un disc de aur şi unul de platină din partea Universal Music România Pe lângă cariera din muzică, încununată de succes, cântăreţul îşi va încerca

Artistul columbian a primit un disc de aur şi unul de platină din partea Universal Music România

Pe lângă cariera din muzică, încununată de succes, cântăreţul îşi va încerca norocul şi în actorie, cu un serial mexican numit "Terminales".

Prima iubire a lui Juanes este muzica. Aceasta este mărturisirea pe care a făcut-o columbianul ieri într-o conferinţă de presă organizată înaintea concertului de la Sala Polivalentă.

Printre preferinţele sale muzicale se numără argentinianul Carlos Gardel, dar şi legende precum Jimi Hendrix sau Led Zepellin. "Muzica pe care o fac are o componentă de folclor şi una de rock, funk şi pop. Însă nu-mi place să o includ într-un gen anume.

Partea cea mai bună este că publicul îşi poate alege în ce stil este muzica mea", a spus artistul. Cântăreţul, care îşi compune singur piesele, cântă despre familie, pace, iubire, dar şi despre război şi ură.

Prin Fundaţia Mi Sangre, Juanes încearcă să-i ajute pe cei care nu au avut atâta noroc ca şi el. "Nu mă folosesc de activitatea caritabilă pentru a-mi crea o imagine, ci mă folosesc de succesul meu pentru a ajuta", a declarat cântăreţul, întrebat despre acţiunile sale umanitare. "Muzica este o responsabilitate", a adăugat el.

Bucureştiul, oraş european

Juanes a vorbit şi despre noua producţie în care va juca, ale cărei format şi poveste nu duc cu gândul la o telenovelă.

Artistul va juca alături de Ana Claudia Talancon, o actriţă care a început să se afirme şi la Hollywood prin roluri în filmele "Dragoste în vremea holerei", "Un apel ratat" şi "Fast Food Nation". "Rolul din acest serial mi-a atras atenţia.

Nu am jucat până acum şi nici nu aveam pretenţia s-o fac. Însă am vrut să fac ceva distractiv, care să rupă rutina", a declarat Juanes, în cadrul conferinţei de presă, prin Analia Selis, care a servit drept traducătoare. El a adăugat: "Cred că pot să joc şi în filme, dar nu mă simt încă pregătit".

Aflat pentru prima oară în România, Juanes a spus că "se vede că Bucureştiul este un oraş european. Am simţit şi o apropiere faţă de români, se simte o atmosferă latino".

Album ca un roman

Întrebat dacă are o melodie preferată de pe cel mai recent album, "La Vida es un Ratico", Juanes a răspuns: "Pentru mine, acest album este ca un roman, iar fiecare piesă este un capitol, care conţine informaţii importante. Deci nu pot să aleg o melodie la care să ţin mai mult".

Titlul albumului a apărut în urma unei discuţii pe care Juanes a avut-o cu mama lui, în vârstă de 78 de ani. "Eram într-un moment de criză, iar mama mi-a spus asta: Viaţa este doar un moment. Şi m-a uimit că oamenii în vârstă au această claritate, în timp ce tinerii se simt nemuritori".

Juanes, un cântăreţ de succes

Juanes s-a născut pe 9 august 1972 în Columbia.

Primul său album, "Fijate Bien", lansat în 2000, a avut succes doar în ţara natală.

Cu toate acestea, în 2001 a primit şapte nominalizări la premiile Grammy.

Al doilea album, "Un Dia Normal", a fost lansat în 2002, iar primul single, "A Dios Le Pido", a devenit cea mai cunoscută şi cea mai de succes piesă a lui Juanes.

Următoarele două albume i-au consolidat succesul şi numărul de admiratori din întreaga lume.

Se vede că Bucureştiul este un oraş european. Am simţit şi o apropiere faţă de români.
Juanes, cântăreţ

Viaţa este o călătorie, nu ştim când se termină. Trebuie să ne dăm voie să ne bucurăm de dragoste.
Juanes, cântăreţ

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite