Josep Borell ne asigura de suportul Parlamentului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Josep Borell, preSedintele Parlamentului European (PE), aflat la Santander, in Spania, la seminarul "Constitutia Europei", a acordat, in exclusivitate, ziarului Adevarul, un interviu. In contrast cu

Josep Borell, preSedintele Parlamentului European (PE), aflat la Santander, in Spania, la seminarul "Constitutia Europei", a acordat, in exclusivitate, ziarului Adevarul, un interviu. In contrast cu declaratiile unor importanti oficiali europeni, care avertizeaza asupra posibilei "ostilitati" a unor grupuri parlamentare, in special din zona "populara", Borell ne asigura de sprijinul acestui for important. In calitatea dumneavoastra de presedinte al Parlamentului European, aveti acces la documentele preparatorii ale raportului de tara privitor la Romania. Cum credeti ca va arata acesta? Referitor la aceasta problema, vreau sa va marturisesc sincer ca Romania are mari sanse, iar presedintele Comisiei Europene, domnul Barrosso, mia promis ca va analiza cu impartialitate dosarul aderarii tarii dumneavoastra. Stiu ca doriti foarte mult sa fiti in Europa. Dar asta va trebui sa duca, in mod inevitabil, si la schimbarea multor stari de lucru actuale. Dar acest lucru nu trebuie sa va sperie si, repet, Romania poate fi linistita.
Care credeti ca va fi viitorul Constitutiei europene, in conditiile in care Franta si Olanda au raspuns cu NU la referendumuri?
- Personal, cred ca este usor prematur pentru a ne pronunta asupra acestei probleme, si nu trebuie uitat ca Luxemburgul a spus DA actualei forme a Constitutiei. Deci, cred ca trebuie sa asteptam pana cand ultimul stat al Uniunii se va pronunta asupra actualului proiect.
Credeti ca raportul va intampina opozitia unor grupuri parlamentare din cadrul PE?
Poate ca unii siar dori un astfel de lucru, si ma refer aici la parlamentarii germani, dar aceasta nu inseamna ca Romania nu poate fi linistita. Acest lucru depinde, in primul rand, de voi.
Bios
Sa nascut in 1947 inrun sat din Pirineii catalani. La varsta de zece ani a parasit scoala, invatand singur pentru examenul de bacalaureat, lucrand in paralel in brutaria familiei.Este de trei ani membru al Parlamentului European, devenind anul trecut presedintele Parlamentului European.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite