Jose Carreras se întoarce în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul tenor Jose Carreras susţine un recital de zile mari, ce va cuprinde arii din opere lirice, cântece napoletane şi tangouri argentiniene, pe 20 iulie la Ştrandul Tineretului din

Celebrul tenor Jose Carreras susţine un recital de zile mari, ce va cuprinde arii din opere lirice, cântece napoletane şi tangouri argentiniene, pe 20 iulie la Ştrandul Tineretului din Timişoara.

Jose Carreras i Coll, ajuns cunoscut publicului drept Jose Carreras, s-a născut pe 5 decembrie 1946 la Barcelona, în Spania. Tenorul a debutat în 1970 cu rolul Ismael din opera "Nabuco" de Verdi.

Deşi era considerat unul dintre cei mai importanţi tenori ai contemporaneităţii, Carreras a câştigat inimile tuturor melomanilor cu ocazia trioului pe care l-a format alături de regretatul Luciano Pavarotti şi Placido Domingo, în cadrul seriei de concerte pe care au susţinut-o începând cu 1990 până în 2003. Repertoriul lui Carreras include până în prezent roluri în 60 de opere şi peste 150 de înregistrări.

Tenorul este cunoscut şi pentru activităţile caritabile în care este implicat, el donând până în prezent sume considerabile în acest scop. A pus chiar şi bazele unei fundaţii, în 1988, care sprijină tratarea leucemiei, "La Fundacia Internacional Jose Carreras per a la Lluita contra la Leucemia".

Carreras concertează duminică, 20 iulie, la Timişoara, alături de Orchestra Filarmonicii Banatul, condusă de dirijorul David Gimenez Carreras, nepotul tenorului. Alături de cei doi, pe scenă vor mai urca sopranele Sabina Puertolas din Spania şi românca Alexandra Coman.

Biletele pentru acest concert, care sunt limitate la 7964, costă între 100 şi 800 de lei, în funcţie de categorie, şi pot fi achiziţionate on-line de la adresa www.eventim.ro dar şi din reţeaua magazinelor Carrefour Voiaj sau Germanos, din întreaga ţară.

Tenorul Jose Carreras se află pentru a doua oară în România, după ce anul trecut a susţinut un recital la Palatul Parlamentului din Bucureşti, cu ocazia galei filantropice "Charity Dinner".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite