Jonathan Scheele, tras pe sfoara de primarul din Negresti-Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat, saptamana aceasta, in turneu prin judetul Vaslui ca sa afle cum au fost cheltuiti banii europeni, Jonathan Scheele a ajuns si in comuna Negresti. Primarul de aici, Ioan Cozma, l-a dus pe seful

Aflat, saptamana aceasta, in turneu prin judetul Vaslui ca sa afle cum au fost cheltuiti banii europeni, Jonathan Scheele a ajuns si in comuna Negresti. Primarul de aici, Ioan Cozma, l-a dus pe seful Delegatiei Europene sa-i prezinte ,atelierul de productie si comercializare caramizi ecologice din material local". Pentru infiintarea atelierului, PHARE a alocat peste 60.000 de euro, iar guvernul roman a asigurat 10 la suta din finantare.
In prezenta a zeci de martori, demnitarul european a fost informat de Cozma ca "aici lucreaza permanent 25 de oameni, angajati cu carti de munca. Vara lucreaza afara, iarna usuca toate caramizile in hala. In felul acesta i-am pus sa faca o activitate privata din care castiga si sunt si salariati". In spatele delegatiei oficiale, caramidarii radeau infundat de declaratiile primarului. Cauza a fost deslusita de catre ziaristii locali a doua zi. De fapt, la atelierul minune nu exista in aceasta perioada nici un angajat, iar cei 4-5 muncitori care i-au fost prezentati lui Jonathan Scheele sunt beneficiari de ajutor social. Primarul Cozma spune ca atelierul a functionat ,din mai pana la 1 noiembrie, dar, din cauza vremii, oamenii au facut doar vreo 15.000 de chirpici, ca asta fac ei acolo, si i-au vandut la localnicii din zonele apropiate. Acum, angajati, din somaj sau cu ajutor social, ce conteaza, i-am adus demonstrativ, sa-i vada domnul Scheele. Oricum, acolo nu se poate munci pana la primavara, ca e frig".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite