John McCain: „Americanii au vorbit răspicat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Am avut onoarea să îl felicit pe senatorul Obama, care în această seară a devenit noul preşedinte al Statelor Unite”, le-a spus republicanul John McCain susţinătorilor săi reuniţi la

“Am avut onoarea să îl felicit pe senatorul Obama, care în această seară a devenit noul preşedinte al Statelor Unite”, le-a spus republicanul John McCain susţinătorilor săi reuniţi la Phoenix, capitala statului al cărui senator este, Arizona.

Alături de Sarah Palin (care şi-a stăpânit cu greu lacrimile), el a subliniat că eşecul nu a fost al lor, ci al său personal, spunând că “americanii au vorbit clar” şi că alegerea primului preşedinte de culoare este o mândrie pentru ţară.

“Ne-am luptat, şi ne-am luptat în maniera cea mai dură posibil. Şi, pentru că am eşuat, acest eşec este al meu, nu al vostru”, a ţinut el să precizeze.

“Respect însă abilitatea şi perseverenţa lui Obama, care le-a dat speranţă atât de multor americani”, a mai spus McCain.

Sprijin pentru noul preşedinte

Senatorul de Arizona şi-a luat angajamentul de a coopera cu preşedintele ales pentru a ajuta Statele Unite să treacă peste numeroasele dificultăţi cu care se vor confrunta.

“Este o perioadă dificilă pentru ţara noastră. Şi promit să fac tot posibilul pentru a-l ajuta pe preşedinte să depăşim încercările care ne aşteaptă. Le cer tuturor americanilor care m-au susţinut să mi se alăture în a-i oferi noului preşedinte eforturile cinstite…pentru apărarea securităţii în vremuri dificile”, a spus el.

Fostul combatant în Vietnam a subliniat caracterul istoric al acestor alegeri. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite