Jocurile video, ferite de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paradoxal, lipsa banilor a dus la creşterea investiţiilor în acest segment. În 2009, piata românească de jocuri video va înregistra creşteri semnificative, în ciuda recesiunii economice.

Piaţa locală de profil ar putea înregistra, în acest an, un avans de 38% faţă de 2008, când a crescut cu aproximativ 45%. Paradoxal, unul dintre principalele motive ale creşterii este reprezentat de lipsa banilor.

Actuala situaţie economică are şi un efect pozitiv asupra pieţei de home entertainment, implicit asupra jocurilor video. Au scăzut bugetele destinate vacanţelor, ieşirilor în oraş cu prietenii şi familia sau altor activităţi de socializare. „Oamenii vor rămâne tot mai mult în casă, în faţa televizoarelor cu telecomanda sau consola de jocuri în mână“, consideră Andreea Allardin, directorul general al Best Distribution.

Calculatorul personal este „sfânt“

Dacă în statele dezvoltate utilizatorii folosesc console de jocuri, în România calculatorul este cel mai des uzitat instrument pentru jocuri. Directorul general al Best Distribution spune că raportul dintre jocurile pentru PC şi cele pentru console pe piaţa locală este de 70% la 30%.

„Jocurile pentru PC sunt încă la modă, însă cele pentru console câştigă teren cu aproximativ 6-8% pe an, totuşi, preţul mult mai mic al jocurilor pentru PC este un argument important pentru români“, consideră Allardin.

Parteneriat cu providerii de internet

Directorul Best Distribution spune că, în 2009, cheia creşterii vânzărilor va fi reprezentată de promoţiile agresive. Compania este în tratative cu câţiva provideri de internet pentru că publicitatea în astfel de medii este la început.

„Cele mai vândute jocuri sunt cele online, aşa că, ne-am gândit să promovăm diverse jocuri cu pachete de internet cumpărate de la provideri“ , spune Allardin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite