Joburi in Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romanii care isi doresc locuri de munca in Germania pot incerca sa le obtina depunandu-si dosarele la sediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), din strada Valter Maracineanu nr. 1-3,

Romanii care isi doresc locuri de munca in Germania pot incerca sa le obtina depunandu-si dosarele la sediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), din strada Valter Maracineanu nr. 1-3, sect. 1, Bucuresti. Aceasta pentru ca OMFM organizeaza zilnic, in intervalul orar 9.00-16.00, preselectie pentru lucratori sezonieri si lucratori oaspeti, care cunosc limba germana la nivel bun si foarte bun si care detin diplome de calificare in diverse domenii.
In cazul lucratorilor sezonieri, nemtii cauta lacatusi mecanici, mecanici, electricieni (contract pe o perioada de 9 luni), femei si barbati care sa lucreze in domeniul agricol, in gastronomie sau in comert. Solicitantii trebuie sa aiba varste cuprinse intre 20 si 35/40 de ani si o experienta de cel putin 2 ani dovedita prin cartea de munca. In cazul lucratorilor oaspeti, contractele sunt pe o perioada de doisprezece luni, cu posibilitatea prelungirii cu inca jumatate de an. Se pot prezenta la concurs persoanele care indeplinesc aceleasi conditii ca mai sus (varsta, experienta, limba germana) si care sunt: bucatari/bucatarese, cofetari, femei specializate in domeniul hotelier, chelneri/chelnerite, receptioneri, specialisti pentru fast-food-uri, asistenti/asistente medicale. Dosarele de candidatura trebuie sa contina urmatoarele acte: copie de pe buletin sau carte de identitate cu valabilitate de minimum 6 luni, copie de pe pasaport cu valabilitate de minimum 6 luni, fisa personalizata (tipizat OMFM), CV in limba romana, CV in limba germana, copie legalizata a certificatului de absolvire si/sau calificare, insotite de traduceri in germana autorizate, copie legalizata a cartii de munca si, separat, traducerea in germana, adeverinta de la medicul de familie, care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos, cazierul judiciar in original, declaratie pe proprie raspundere legalizata notarial, cum ca nu beneficiaza de pensie de invaliditate, declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte numarul de copii minori pe care-i intretine si doua fotografii tip pasaport. Mai multe detalii, pe site-ul www.omfm.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite