Joaca de-a moartea: fetiţă împuşcată în cap de un băieţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poza Nicoletei ( stânga) şi bunica micuţei care blesteamă clipa în care nepoata sa şi-a pierdut viaţa
Poza Nicoletei ( stânga) şi bunica micuţei care blesteamă clipa în care nepoata sa şi-a pierdut viaţa

Nicoleta Boiangiu (9 ani), din localitatea giurgiuveană Colibaşi, a fost ucisă din greşeală de prietenul de joacă, Iulian Adrian (8 ani). Micuţul Iulian Mihai a găsit în casă puşca de vânătoare a bunicului său şi a transformat-o în jucărie. Nenorocirea s-a petrecut marţi seară.

Joc mortal, marţi noapte, într-o casă din Colibaşi, judeţul Giurgiu. Nicoleta Boiangiu (9 ani) a mers acasă la vecinul ei, Iulian Mihai (8 ani), să se distreze împreună.

Iulian a găsit în cameră puşca de vânătoare a bunicului său, sprijinită de un perete. A transformat-o pe loc în jucărie şi a îndreptat-o spre Nicoleta. De la o distanţă foarte mică, băiatul a apăsat pe trăgaci şi şi-a împuşcat în cap prietena, sub ochii îngroziţi ai fratelui său mai mic.

Iulian nu-şi mai revine

Copila a murit pe loc, iar cei doi fraţi, disperaţi, au plecat răcnind după străbunici, singurii care erau în casă în timpul tragediei. „Iulian e dintr-o familie modestă, liniştită, părinţii sunt oameni muncitori. Când a murit Nicoleta, mama ei era la câmp, la cules de gogoşari, împreună cu mama băiatului. Sunt prieteni de familie", povesteşte Constantin Stoica, primarul din Colibaşi.

Sătenii din Colibaşi s-au adunat ieri pe uliţă să o plângă pe fată

Sătenii din Colibaşi s-au adunat ieri pe uliţă să o plângă pe fată

Bunicul, acuzat de omor

Vestea că fata şi-a pierdut viaţa i-a şocat pe părinţii copiilor, care s-au întors  într-un suflet de la cules de gogoşari, în speranţa că o mai pot salva pe Nicoleta. „Unde sunt criminalii?", spunea, ieri, plină de durere, bunica Nicoletei.

Iulian, micuţul care a tras cu arma, este şi el în stare de şoc, abia dacă mai scoate câteva cuvinte şi, alături de fratele lui, martor la tragedie, au avut nevoie de psiholog. Ieri, în timp ce părinţii lui Iulian au luat copila de la morgă, rudele fetiţei au jelit-o, închişi în casă.

Trupul copilei a fost ridicat de la morgă chiar de tatăl lui Iulian



„Lăsaţi-ne să plângem în linişte! Nu mai suntem în stare de nimic", au fost singurele cuvinte pe care străbunica băiatului a reuşit să le spună. Oamenii legii au demarat o anchetă, iar Gheorghe Stancu, bunicul lui Iulian, cel care şi-a lăsat arma nesupravegheată, este urmărit penal pentru omor din culpă. Bărbatul a primit o amendă de 10.000 de lei şi i-a fost confiscată arma. 

Trupul copilei a fost ridicat de la morgă chiar de tatăl lui Iulian
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite