Joaca de-a televiziunea la TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sassu a fost pus în fruntea TVR pentru a continua să ţină instituţia în „gheara” intereselor politice.

Alexandru Sassu este cel mai discret preşedinte-director general pe care l-a avut până acum Televiziunea Română. Într-un an şi trei luni de la numire, a acordat vreo două-trei interviuri (în scris), a ţinut mai puţine conferinţe de presă decât degetele unei mâini şi a dat declaraţii numai prin intermediul şefului de cabinet. Cum se spune în termeni corporatişti, este un şef „low profile”.

În realitate, Alexandru Sassu este un politruc (fost secretar executiv al PSD), care evită să se facă de râs pentru că nu ştie managementul de televiziune. O singură dată „a dat cu mucii în fasole” şi i-a fost de-ajuns ca să nu mai apară în public. Anul trecut, Sassu a criticat (speriat şi panicat la „Sinteza zilei” - Antena 3) difuzarea filmului „Caltaboşul” (cu Remeş şi Mureşan) de către ziariştii de la Jurnalul TVR. Atunci, şeful televiziunii publice şi-a trădat instituţia şi i-a inhibat pe amploaiaţii săi. A dovedit că vine din altă lume (cea a politicii). A fost pus în fruntea TVR (în urma unui troc dintre PNL şi PSD) pentru a continua să ţină instituţia în „gheara” intereselor politice.

„Discreţia” şefului s-a transferat şi angajaţilor. Televiziunea publică aproape că nu mai contează pe piaţa tv din România. Este cuminte şi stupidă: nu are producţii eveniment, nu are ceva memorabil, vedetele au plecat de mult la alte posturi, iar cele care au rămas s-au îngropat în blazare. A dispărut spiritul de competiţie şi performanţă. „Să nu deranjăm pe nimeni!” pare să fie sloganul adoptat de oamenii din TVR.

Alexandru Sassu se numără printre cei mai aroganţi şefi din istoria Televiziunii Române (după Răzvan Theodorescu şi Paul Everac). A răspuns evaziv şi flegmatic (ca un politician, nu-i aşa?) la orice întrebare legată de modul cum se cheltuiesc banii televiziunii. Dacă ar fi fost managerul unui post comercial, nu ar fi fost obligat să vorbească. Dar în calitate de şef al unei instituţii care trăieşte din taxele plătite de populaţie, să afirmi că în TVR3 (noul canal TV) „nu s-a făcut nicio investiţie” este o dovadă de aroganţă.

TVR3, post „dedicat vieţii comunităţilor locale”, şi TVR Info, canal de informaţii utilitare, sunt două proiecte încropite, care nu-şi aveau locul (în ciuda declaraţiilor uzate de genul „interesul publicului”) în actualul peisaj tv. Aceste televiziuni nu au nicio logică de business şi nicio raţiune jurnalistică. Sassu are orgoliul să arate că a creat şi el ceva: două posturi TV. De care nimeni nu are nevoie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite