Jiul scapă de PET-urile care îl "populează"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imaginea dezolantă creată de deşeurile care plutesc pe râul Jiu a determinat autorităţile judeţene să întocmească un plan de măsuri pentru diminuarea efectelor poluării.

Imaginea dezolantă creată de deşeurile care plutesc pe râul Jiu a determinat autorităţile judeţene să întocmească un plan de măsuri pentru diminuarea efectelor poluării.

Măsurile propuse vizează asigurarea parcărilor şi a eventualelor puncte de staţionare a turiştilor ce tranzitează Defileul Jiului cu pubele şi containere, desfăşurarea de activităţi de verificare a conştientizării populaţiei privind efectele poluării apelor.

De asemenea, începând cu 15 septembrie, angajaţii Gărzii de Mediu Gorj, SGA Gorj, Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj şi jandarmii vor efectua controale mixte încrucişate privind salubrizarea cursurilor de apă.

Pubele amplasate la Lainici

În zona Mănăstirii Lainici au fost amplasate de curând 21 de pubele pentru depozitarea deşeurilor. Din păcate, s-a constatat că acţiunile de acest gen devin ineficiente, pentru că o nouă viitură aduce imediat alte deşeuri care se depun pe malurile râului Jiu şi pe suprafaţa lacului de acumulare Vădeni.

"Societăţile comerciale din Petroşani, Valea Jiului, îşi aruncă deşeurile pe apa râului şi ele vin la noi şi ne poluează. Având în vedere aceste aspecte, la sediul Companiei Naţionale a Huilei Petroşani a avut loc o întâlnire cu factorii de decizie din domeniul protecţiei mediului pentru a se identifica soluţiile pentru stoparea poluării râului Jiu.

Una dintre soluţii ar fi educarea populaţiei şi a agenţilor economici pentru protejarea albiilor râului faţă de poluarea cu deşeuri solide şi lichide şi responsabilităţile ce le revin", a declarat directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, Teodor Popescu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite