Jignirile lui Orban, o răfuială politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

că îşi asumă să fie dat afară... Chiar în clipa următoare iese domnul Ludovic Orban cu astfel de declaraţii... Chiar nu mai cred în coincidenţe, îmi pare sincer rău", a declarat deputata,

că îşi asumă să fie dat afară... Chiar în clipa următoare iese domnul Ludovic Orban cu astfel de declaraţii... Chiar nu mai cred în coincidenţe, îmi pare sincer rău", a declarat deputata, după şedinţa Biroului Permanent Central al partidului. "Ludovic Orban are dreptul şi a primit undă verde să facă declaraţii în numele partidului şi să reprezinte punctul de vedere al partidului", a spus Turcan.
Ea a anunţat că îşi rezervă dreptul să-l dea în judecată pe şeful PNL Bucureşti şi că nu se aşteaptă la dreptate din interiorul PNL. Raluca Turcan a spus că nu-şi dă demisia din partid, dar se aşteaptă ca acest episod să fie începutul unui demers de eliminare a sa. Ea a venit, ieri, la şedinţa BPC decisă să smulgă o poziţie publică a acestui for, însă Călin Popescu Tăriceanu i-a retezat avântul. "Ludovic Orban are dreptul să se exprime public, la fel ca noi toţi", i-ar fi răspuns primul-ministru Ralucăi Turcan. Ea nu s-a lăsat bătută şi i-a reproşat şefului său că i-a dat mână liberă lui Orban s-o atace, întrucât soţul ei, Valeriu Turcan, preşedinte al ASG, a refuzat să demisioneze. "Nu înţeleg aluziile pe care le faci", a replicat sec Tăriceanu, care a adăugat că i-a cerut lui Valeriu Turcan ca povestea cu demisia să rămână doar între ei şi că nu înţelege cum a ajuns la urechile Ralucăi Turcan. Deşi a avut sprijinul câtorva membri ai BPC - Mircea Ionescu-Quintus, Gheorghe Flutur, Puiu Haşotti -, deputata PNL nu a reuşit să-l impresioneze pe Tăriceanu. "Astfel de subiecte nu sunt de nivelul unei discuţii în BPC (...) nu face obiectul discuţiei pentru că am coborî nivelul mult prea jos", a declarat, public, liderul liberal. Mona Muscă a sărit şi ea în apărarea Ralucăi Turcan, declarându-se "jenată" de apartenenţa la PNL în asemenea împrejurări. "Cred că este, până la momentul de faţă, cea mai violentă declaraţie politică. Mă simt jenată că sunt liberală, pe de altă parte cred că niciun alt liberal nu ar putea să facă o astfel de declaraţie. Cred că toată conducerea PNL, inclusiv fiecare preşedinte de filială şi fiecare membru simplu trebuie să ia atitudine faţă de această declaraţie, pentru că altfel ne vom trezi într-o lume politică pe care nu ne-o dorim şi care nici într-un caz nu este în aşteptările electoratului", a arătat Muscă.Preşedintele Comisiei de Onoare şi Arbitraj a PNL, Bogdan Olteanu, a precizat că Raluca Turcan nu a depus o plângere oficială împotriva lui Ludovic Orban şi că amănuntele acestui caz vor fi discutate la şedinţa Comitetului Executiv, organism din care face parte şi preşedintele PNL Bucureşti. "Nu am mai avut în partid o asemenea situaţie de 15 ani. Există prevederi statutare pentru diverse situaţii, dar nu s-a discutat niciodată aşa ceva", a precizat Olteanu.Turcan a anunţat că nu va participa la această întrunire, întrucât nu mai are nimic de împărţit cu Orban.

Pediştii nu se bagă în cazul Orban
Liderul PD, Emil Boc, nu a vrut să comenteze declaraţiile lui Ludovic Orban, potrivit cărora democratele au făcut carieră în partid prin patul şefilor. "Pentru calomnie există instanţe judecătoreşti", a spus Boc. "Să ne ocupăm de declaraţiile lui Orban ar fi o sfidare la adresa cetăţenilor", a adăugat el. Precizând că oamenii de rând nu sunt interesaţi de ce spun politicienii, ci de factura de întreţinere, Boc a spus că Alianţa trebuie lăsată să-şi rezolve problemele interne. "Dacă vrem să ducem ţara în UE, trebuie să ne ocupăm de lucrurile importante", a mai declarat liderul democrat.

Antonescu: Este un moment regretabil
şeful PNL din Camera Deputaţilor, Crin Antonescu, consideră că declaraţia colegului de partid Ludovic Orban a fost o greşeală şi "un moment regretabil" pe care acesta îl consideră ca atare. "Noi, liberalii, nu avem stilul de a discuta şi amesteca elemente ale vieţii private atunci când e vorba de lupta politică şi nici nu avem obiceiul de a calomnia, fie şi prin sugestie", a declarat Antonescu. Spunând că liberalii se delimitează de declaraţiile lui Orban, şeful partidului din Camera Deputaţilor nu a vrut să comenteze declaraţia premierului Tăriceanu, potrivit căreia Orban are libertatea de a se exprima. "Nu intră în fişa postului meu să schimb părerea preşedintelui de partid", a spus Antonescu.

CNCD s-a autosesizat
Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în urma declaraţiilor apărute în presă ale viceprimarului general al Capitalei, Ludovic Orban, referitoare la promovarea unor femei în cariera politică. "În aceste împrejurări, Colegiul Director a constituit dosarul cu nr. 9A/2006, urmând ca în perioada următoare să constatăm dacă declaraţiile respective constituie fapte de discriminare la adresa femeilor de pe scena politică românească", se arată într-un comunicat de presă transmis de CNCD.

Tăriceanu l-a demis pe soţul Ralucăi Turcan
Secretarul de stat Valeriu Turcan a fost demis, ieri, de primul-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, din funcţia de şef al Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale. În locul său, premierul Tăriceanu l-a numit pe Alfred Bulai, prodecan al Facultăţii de ştiinţe Politice din cadrul SNSPA. Oana Marinescu, purtătorul de cuvânt al guvernului, a dezminţit, într-un comunicat, acuzaţiile Ralucăi Turcan referitoare la faptul că premierul l-a demis pe soţul ei, Valeriu Turcan, după ce ea l-a criticat dur pe Tăriceanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite