"Jesus Christ Superstar", la sala ArCuB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

să joace, la sfârşitul anului II de studiu, o adaptare după celebra operă rock a lui Tim Rice (versuri) şi Andrew Lloyd Webber (muzică), graţie unui contract special cu titularii drepturilor

să joace, la sfârşitul anului II de studiu, o adaptare după celebra operă rock a lui Tim Rice (versuri) şi Andrew Lloyd Webber (muzică), graţie unui contract special cu titularii drepturilor de autor, care ţinea cont de faptul că montarea de la noi este o producţie studenţească şi va avea zece reprezentaţii, toate cu acces liber, la sala ArCuB. Drepturile de autor au costat doar 750 de dolari. Pentru ca "Jesus Christ Superstar" să se reia la toamnă, în spectacole cu bilet de intrare, e nevoie de fonduri publice sau private care să acopere drepturile de autor integral. "ţineţi-ne pumnii să ne cumpere un patron de club de fotbal pentru a ne vedea şi la toamnă!", a spus Adrian Pintea la sfârşitul spectacolului de miercuri, după ce şi-a prezentat studenţii în aplauzele publicului.
Dacă sponsorii sau Ministerul Culturii vor sprijini financiar producţia, aceasta se va juca "în condiţii de showbiz profesionist, pe o scenă mai mare". "Noi vizăm Naţionalul, Bulandra, Opera, spaţii foarte largi", a declarat Adrian Pintea, regizor şi director al proiectului. Povestea ultimelor şapte zile din viaţa lui Isus, aşa cum au fost văzute de Iuda, "Jesus Christ Superstar" - primul musical al tandemului Rice-Lloyd Webber care a fost produs pe o scenă profesionistă - a avut premiera pe Broadway, în 1971.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite