Jeffrey Franks: Mâncarea s-ar putea ieftini cu 2-5%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks
Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks

Şeful delegaţiei FMI la Bucureşti, Jeffrey Franks, a declarat, luni, la Antena 3, că preţurile la mâncare ar trebui să scadă în toamna acestui an.

Principalele declaraţii ale oficialului FMI:

•    În termenii acestui an, bugetul se pare că arată bine şi poate apărea loc pentru iniţiative suplimentare ale Guvernului, bani disponibili pentru ajustări modeste. În 2012 vom avea, de exemplu, noua reformă a pensiilor.

•    În privinţa salariilor bugetarilor, acest lucru reprezintă o problemă a Guvernului, el decide dacă este e o prioritate în 2012 sau anul acesta. Trebuie însă să păstrăm o cifră rezonabilă în această creştere.

•    Ne aşteptăm anul acesta la o recoltă bună şi o scădere a inflaţiei, ceea ce ar trebui să ducă la o ieftinire a mâncării cu 2 - 5 la sută.

•    Provocarea autorităţilor e ca România să fie atractivă pentru investitori, pentru afaceri, acest lucru înseamnă mai multe slujbe pentru români.

•   Prospectele României sunt bune în acest an dar încă sunt foarte multe riscuri. Mă aştept ca românii să simtă, undeva la începutul lui 2012, creşterea economică, prin mai multe slujbe şi  salarii mai mari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite