Jazz şi blues marca Lătăreţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirela Tapotă, nepoata celebrei cântăreţe de muzică populară Maria Lătăreţu, este de profesie poliţist comunitar în judeţul Gorj şi se pregăteşte pentru primul ei concert care va avea

Mirela Tapotă, nepoata celebrei cântăreţe de muzică populară Maria Lătăreţu, este de profesie poliţist comunitar în judeţul Gorj şi se pregăteşte pentru primul ei concert care va avea loc peste câteva zile în Târgu Jiu.

Urmaşa Mariei Lătăreţu a schimbat "macazul" în muzică. Mirela Tapotă preferă jazzul şi bluesul. Şi pe deasupra mai e şi poliţist comunitar în Târgu Jiu.

Tânăra se pregăteşte să se lanseze în cariera muzicală. Dar curios e numele de Tapotă, despre care femeia spune că ar fi o poreclă transformată în nume, de-a lungul timpului. Asta nu înseamnă că familia şi-a pierdut şi numele celebrei înaintaşe: Lătăreţu.

Mirela Tapotă, o tânără de 27 de ani din comuna Leleşti, se va lansa în lumea muzicală vineri seara, când va cânta alături de Bacio. Mirela este rudă cu "Privighetoarea Gorjului", Maria Lătăreţu, fiindu-i nepoată celebrei artiste.

Talentată şi ambiţioasă, Mirela face parte dintr-o familie de lăutari, alături de care, după cum singură povesteşte, a mai cântat la nunţi: "Fac parte dintr-o familie de lăutari din localitatea gorjeană Leleşti şi am avut marele noroc să merg cu ei la nunţi, unde am mai cântat. Am cântat de mult, încă de pe vremea copilăriei. Am început cu muzica populară, lăutărească.

Vineri seara va fi prima dată când voi cânta în faţa unui public. Sunt la început, încă nu am un repertoriu propriu, voi interpreta piese blues, dar şi jazz. Acestea sunt cele două genuri de muzică pe care le prefer", a spus Mirela Tapotă.

Tânăra este agent în cadrul Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, iar colegii o descriu ca pe o fată foarte înţelegătoare, prietenoasă, muncitoare şi inteligentă. Aceştia vor fi prezenţi la primul spectacol al Mirelei, pentru a o încuraja.

Vineri seara, într-un club din municipiul Târgu Jiu, Mirela Tapotă va cânta alături de Bacio, piese din repertoriul acestuia din urmă. "Pe Bacio, Mihai Vulpe, l-am cunoscut mai de mult şi m-a auzit cântând.

Am hotărât să încercăm să cântăm şi împreună, iar vineri seara se va întâmpla acest lucru", a mai spus Mirela. În sală va fi şi Tudor Chirilă, care, potrivit lui Mihai Vulpe, a rezervat 20 de locuri.

Visul adolescenţei: o trupă

Mirela Tapotă Lătăreţu a copilărit la Leleşti, comună gorjenească în care vieţuiesc foarte mulţi lăutari talentaţi. De mică a iubit muzica, iar în liceu a încercat să-şi înfiinţeze propria trupă: "În liceu am organizat mai multe spectacole cu ai mei colegi, cântam, dansam.

Visul acelei perioade a fost să-mi înfiinţez propria trupă şi să cânt cât mai mult. Nu mi-a reuşit, erau alte vremuri, dar acum am această ocazie. Visele se împlinesc până la urmă! Asta am învăţat de la viaţă", a spus Mirela.

Artista în devenire mai are o soră şi un frate, pasionaţi de muzică. Ciprian Tapotă Lătăreţu este artistist profesionist, interpret de muzică populară, câştigător al mai multor premii la festivaluri din ţară. De curând artistul s-a însurat cu laureata de anul trecut a Festivalului de Muzică Populară "Maria Lătăreţu" de la Târgu Jiu. "Fratele meu îşi câştigă existenţa cântând, la fel şi soţia sa.

Au transformat pasiunea vieţii lor în meserie. Sora mea şi eu cântăm din pasiune. Niciodată nu se ştie însă ce va mai fi în viitor. Îmi place mult de tot să cânt, de muzica populară nu am fost foarte atrasă, dar iubesc jazz-ul şi bluesul!", a afirmat Mirela Tapotă.

Artista este absolventă a facultăţii de drept, cunoaşte foarte bine limba engleză, fiind de multe ori translator în cadrul acţiunilor Primăriei Târgu Jiu. Ambiţioasă şi luptătoare, Mirela Tapotă Lătăreţu demonstrează că visele pot deveni realitate, chiar şi-n cazul unor persoane obişnuite.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite