Japonezii vor trimite roboţi pe Lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia aerocosmică japoneză JAKSA a iniţiat programul de realizare a unor roboţi, capabili să se mişte autonom pe suprafaţa lunară. După cum a sunat comunicatul oficial, în 2008 este

Agenţia aerocosmică japoneză JAKSA a iniţiat programul de realizare a unor roboţi, capabili să se mişte autonom pe suprafaţa lunară. După cum a sunat comunicatul oficial, în 2008 este prevăzută testarea primului exemplar şi, dacă totul decurge conform programului, în 2013 primul robot japonez va atinge suprafaţa Lunii.

Necesitatea realizării unui astfel de aparat a fost dictată de proiectele internaţionale ce urmăresc construirea de staţii orbitale lunare, iar Japonia intenţionează să devină unul dintre liderii mondiali în domeniul industriei roboticii. La proiectul "robotului pe Lună" vor lua parte principalele corporaţii ale ţării, ca Toyota, Toshiba sau Mitsubishi.

Japonia mai intenţionează să lanseze, în vara acestui an, o mică navă, SELENA, dotată cu doi sateliţi, pentru măsurarea câmpurilor magnetice şi a forţelor gravitaţionale ale Lunii. Iar până în 2015, Ţara Soarelui Răsare vrea să construiască o navă pentru transportul persoanelor în Cosmos.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite