Japonezii recomandă diguri subacvatice pentru plaja românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Japoneză pentru Cooperare Intenaţională (JICA) a finalizat studiul pentru protecţia şi refacerea părţii sudice a litoralului românesc. Pentru ca România să nu rămână fără

Agenţia Japoneză pentru Cooperare Intenaţională (JICA) a finalizat studiul pentru protecţia şi refacerea părţii sudice a litoralului românesc. Pentru ca România să nu rămână fără plajă în câţiva ani, este nevoie urgentă de aducerea de nisip, reabilitarea digurilor existente, dar şi construirea de diguri noi la suprafaţă şi sub apă, mai notează specialiaştii japonezi.
Costurile estimate de către aceştia, pentru reabilitarea plajelor, se ridică la peste 300 milioane de euro, din care cea mai mare parte, aproximativ 82 milioane de euro, o reprezintă înnisipările. Plajele din Constanţa, Eforie, Costineşti şi Olimp vor fi refăcute primele. Pe zona Constanţa sunt prevăzute lucrări pentru consolidarea falezei, precum şi lucrări costiere de protecţie a plajelor şi crearea de noi plaje. În zona Eforie, unde coroziunea este cea mai accentuată, va fi nevoie de investiţii aproape duble faţă de Constanţa. "În ceea ce priveşte finanţarea, se va apela la fondurile de coeziune, iar cofinanţarea va fi realizată de către Guvernul României. Până la jumătatea anului 2007 vor fi întocmite studii de fezabilitate pentru tot litoralul şi se va începe elaborarea proiectelor pe fiecare zonă în parte", a declarat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite