Japonezii au inventat ochelarii care te ţin treaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Japonia a fost pus în vânzare un nou tip de ochelari, astfel concepuţi încât să-i menţină treji pe cei care îi poartă. Dacă înclină capul, purtătorii lor primesc "o lungă

În Japonia a fost pus în vânzare un nou tip de ochelari, astfel concepuţi încât să-i menţină treji pe cei care îi poartă. Dacă înclină capul, purtătorii lor primesc "o lungă zdruncinătură". Ochelarii care te trezesc pot fi de mare folos mai ales la volan. Se poate întâmpla oricui să nu reuşească să-şi ţină ochii deschişi din cauza oboselii. Se poate întâmpla şi la serviciu, în faţa monitorului calculatorului, în timpul unei şedinţe plicticoase, când studiem noaptea, la teatru, dar cel mai grav este când se întâmplă la volanul maşinii.

Acum, niponii au descoperit secretul împotriva aţipirii care poate deveni fatală: ochelarii MyDo Bururu, care te ajută să te trezeşti. Comercializaţi de Vision Optic, MyDo Bururu nu sunt altceva decât nişte ochelari obişnuiţi, dotaţi cu un senzor capabil să înregistreze mişcările capului şi să emită vibraţii care trezesc purtătorul. Pentru a evita ca vibraţiile să se activeze la cele mai mici plecări ale capului, se poate configura senzorul, astfel încât ochelarii să acţioneze numai la aplecări mari ale acestuia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite