Jandarmii şi poliţiştii români au învăţat "karate" UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmi şi poliţişti români au fost instruiţi la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare din localitatea Ochiuri, judeţul Dâmboviţa, de către o delegaţie de experţi francezi. În urma

Jandarmi şi poliţişti români au fost instruiţi la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare din localitatea Ochiuri, judeţul Dâmboviţa, de către o delegaţie de experţi francezi. În urma stagiului de la Ochiuri, 6 luptători au devenit monitori de intervenţie, primind şi tradiţionalul semn al învestiturii, lovitura cu palma în piept. La sfârşitul ceremoniei, cei 80 de absolvenţi au pus în practică exerciţiile învăţate: stăpânirea fără armă a adversarului, controlul autovehiculelor infractorilor, imobilizarea agresorilor, intervenţia în forţă asupra unei clădiri, încătuşările şi loviturile cu bastonul.
Fiecare element din programul demonstrativ a fost însoţit de comenzile verbale aferente, răstite autoritar. Explicaţia: intervenţia profesională are la bază atitudinea, protecţia, sprijinul şi, nu în ultimul rând, comunicarea. Spre deosebire de stagiul anterior, din luna septembrie, pregătirea de la Ochiuri a însemnat includerea unei femei-luptător. Agentul de Ordine Publică Iuliana Bucurei a subliniat importanţa antrenamentului sub egida UE, însă a menţionat că "stagiul nu a fost foarte dificil".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite