Jandarmii, de pază pe stadioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

al echipei sale. După modelul englez, suporterii violenţi vor viziona meciurile la secţia de poliţie pe raza căreia locuiesc. Măsura dublează sistemul de amenzi, care singur şi-a dovedit

al echipei sale. După modelul englez, suporterii violenţi vor viziona meciurile la secţia de poliţie pe raza căreia locuiesc. Măsura dublează sistemul de amenzi, care singur şi-a dovedit până acum ineficienţa. Conform unei statistici, care nu a fost încă dată publicităţii, doar 5 la sută din amenzile date până acum pentru violenţele de pe stadioane au fost plătite. Uşurinţa cu care sistemul fiscal românesc poate fi păcălit a făcut practic inutil acest tip de sancţiune.
O altă modificare importantă a vechii legi constă în dreptul jandarmilor de a efectua controale preventive corporale şi ale bagajelor. În cazul competiţiilor cu grad ridicat de risc, organizatorii sunt obligaţi să asigure paza în interiorul stadionului cu luptători-jandarmi. Se elimină astfel din schemă firmele private de pază, care erau adesea depăşite de situaţia din stadion. La rândul lor, competiţiile cu grad de risc sunt stabilite de către o comisie mixtă, din care fac parte organe de ordine şi reprezentanţi ai ligilor profesioniste. În fine, probabil cea mai grea de pus în aplicare prevedere a noii legi se referă la supravegherea video. Organizatorii de competiţii sportive vor fi obligaţi să asigure supravegherea în interiorul arenelor, pe toată durata competiţiei. În caz de necesitate, ei vor pune înregistrările video la dispoziţia jandarmilor. Prevederea a stârnit o serie de proteste din partea Ligii Profesioniste de Fotbal, care a susţinut că multe cluburi nu vor avea posibilitatea financiară să asigure acest lucru. Din acest motiv, pentru punerea în aplicare a acestui sistem s-a dat un termen de graţie de 3 ani de zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite