Jandarmii au muncit la vilele colonelului Lecu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

câteva luni, în urma unor denunţuri. Nicolae Lecu a intrat, în lunile mai-iunie, şi în atenţia Direcţiei Generale Anticorupţie. Procurorii care instrumentează cazul au audiat deja circa 400

câteva luni, în urma unor denunţuri. Nicolae Lecu a intrat, în lunile mai-iunie, şi în atenţia Direcţiei Generale Anticorupţie. Procurorii care instrumentează cazul au audiat deja circa 400 de persoane, militari în termen, civili şi subofiţeri ai UM 0260. Din declaraţiile prinse în dosarul înregistrat iniţial la Parchetul Militar şi apoi transferat la DNA, s-a creionat un scenariu amplu. NewsIn informează că Nicolae Lecu i-ar fi scutit pe militarii unităţii de plantoane şi sectoare, punându-i în schimb să muncească la vilele pe care şi le-a construit, în perioada 2003-2006, în localităţile ilfovene Voluntari şi Zurbaua. Mai mult, militarii în termen ar fi fost duşi pe "şantier", sub pretextul participării la diferite misiuni, cu maşinile aflate în proprietatea UM 0260. De asemenea, relatările au indicat că unele dintre materialele de construcţie folosite ar fi aparţinut Jandarmeriei. Dezvăluirile au mai arătat că "muncitorii" ar fi primit, drept bonusuri, ţigări, mâncare de la popota unităţii, băuturi alcoolice, dar şi permisii şi învoiri. Aceleaşi surse judiciare au afirmat că automobilele avariate în "misiunile" organizate de colonelul Nicolae Lecu ar fi fost reparate, în secret, în garajul unuia dintre subofiţerii unităţii. În plus, anchetatorii au stabilit că din rezervoarele Jandarmeriei lipsesc aproximativ 4,5 tone de motorină. Oficial, casele aparţin fiului din prima căsătorie, respectiv socrului lui Nicolae Lecu.
Urmează Costică Silion?
NewsIn anunţă că inspectorul general al Jandarmeriei Române, Costică Silion, este verificat, în acest caz, de Direcţia Generală Anticorupţie, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Conform unor declaraţii date procurorilor anticorupţie, o parte din militarii folosiţi la construcţia vilelor colonelului Lecu ar fi ajutat şi la ridicarea gardului din cărămidă aflat pe proprietatea pe care comandantul Silion o deţine în comuna ilfoveană Vârtjeu. Aceleaşi surse au spus că materialul folosit la gardul generalului provine din demolarea unei anexe a IGJR.
Silion neagă
În replică, Biroul de Presă al IGJR a comunicat, ieri, că "faptele anchetate în acest caz sunt izolate şi nu afectează executarea misiunilor zilnice ale Jandarmeriei". Iar inspectorul general Costică Silion "respinge speculaţiile privind implicarea sa în acest caz", precizând că nu cunoaşte desfăşurarea vreunei anchete împotriva sa. "Nu am protejat şi nu-i voi proteja niciodată pe cei care încalcă legea", a conchis liderul IGJR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite