Jandarmii sunt gata pentru evacuarea întârziată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmeria Română a avut atribuţii directe în zonele inundate. Generalul de brigadă Olimpiodor Antonescu, şeful Statului Major al Jandarmeriei Române, a povestit în exclusivitate pentru

Jandarmeria Română a avut atribuţii directe în zonele inundate. Generalul de brigadă Olimpiodor Antonescu, şeful Statului Major al Jandarmeriei Române, a povestit în exclusivitate pentru Adevărul despre modul în care structura condusă de el s-a implicat în operaţiunile de salvare.
- Ce efective aţi mobilizat?
- În judeţele dunărene am mobilizat, zilnic, peste 1.200 de jandarmi. De asemenea, am scos în teritoriu toate mijloacele logistice pe care le-am avut în dotare.
- Care au fost cele mai mari probleme cu care v-aţi confruntat?
- Cea mai importantă cred că este reticenţa cetăţenilor. Deşi le-am explicat în fel şi chip necesitatea ca ei să părăsească localităţile în care urmează să aibă loc inundaţii de proporţii, aceştia au refuzat să plece. O altă problemă aş numi dotarea precară pe care o are jandarmeria pentru astfel de intervenţii. Au fost cazuri în care am cărat mobilier şi lucruri personale cu maşinile cu care noi transportăm oamenii la misiuni. Ca o forţă de intervenţie rapidă, ne-am adaptat totuşi la orice situaţie. Mai mult, au fost cadre ale jandarmeriei care şi-au împărţit raţia lor de hrană cu sinistraţii.
- Ce aţi făcut pentru rezolvarea situaţiei?
- Din cauza refuzului oamenilor de a-şi părăsi gospodăriile, s-a pus la punct un plan pentru aşa-zisele "evacuări întârziate". Mai multe camioane ale armatei şi jandarmeriei au fost lăsate în anumite puncte prestabilite, iar locuitorii au fost sfătuiţi să apeleze la ele în cazuri de urgenţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite