Jandarmii au confiscat televizoarele romilor din Strehaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perceptorul primăriei Strehaia-Mehedinţi, însoţit de trupele de jandarmi-mascaţi, nu a reuşit să încaseze decât 30 milioane de lei din suma de 750 milioane de lei, cât avea în planul de

Perceptorul primăriei Strehaia-Mehedinţi, însoţit de trupele de jandarmi-mascaţi, nu a reuşit să încaseze decât 30 milioane de lei din suma de 750 milioane de lei, cât avea în planul de ieri. Totalul datoriilor se ridică la 6 miliarde de lei şi singura soluţie eficientă de constrângere rămâne sechestrarea bunurilor găsite prin palate.
Primarul din Strehaia-Mehedinţi, Simion Burcu, a fost nevoit iarăşi să apeleze la ajutorul jandarmilor în încercarea de a mai recupera din datoriile de circa 6 miliarde de lei vechi pe care ţiganii cu palate şi limuzine le au la taxe şi impozite. Înarmaţi până-n dinţi, jandarmii cu cagule i-au asigurat ieri protecţia executorului din primărie care avea de pus în aplicare 6 hotărâri de executare silită în valoare de circa 750 de milioane de lei vechi. Din nefericire, acţiunea de ieri nu a dat roadele aşteptate, oamenii legii întorcându-se de pe teren cu doar 30 de milioane de lei vechi şi cu o tolbă de procese verbale de sechestru pe bunuri. şi asta pentru că majoritatea celor luaţi cu asalt încă de la primele ore ale dimineţii au făcut pe săracii, promiţând că vor plăti datoriile eşalonat. Dacă unii s-au conformat şi au acceptat să le fie sechestrate televizoarele, lăzile frigorifice, mobilierul şi alte bunuri, alţii au început să facă circ. Speriate şi cu ochii cârpiţi de somn, ţigăncile au început să ţipe şi să blesteme, cel mai beştelit fiind primarul Simion Burcu. ,,Vrea bani mulţi, nu-l mai satură dracii de bani! Aduce mascaţii cu puştile să ne îmbolnăvească copiii de frică. Bărbatu-meu a alergat pe la ţigani să-l voteze, dar să ştiţi că niciun ţigan nu mai are ochi să-l vadă pe primarul ăsta!", urla în gura mare o pirandă ce n-a vrut să plătească nici un sfanţ din datorii. Motivul, proprietarul măreţei clădiri şi al tuturor bunurilor era plecat şi ea nu dă ,,nici bani, nici nimic din casă". Au existat şi ţigani, puţini însă, care n-au protestat deloc la sechestrarea bunurilor sau au plătit fără să cârtească. "Acum nu am reuşit să încasăm decât 30 de milioane de lei, însă vom trece la valorificarea bunurilor sechestrate prin licitaţie publică dacă nu vor plăti în termenul prevăzut de lege. Nerecuperând aceste debite, noi nu putem face mai nimic la Strehaia. Romii au avut datorii de 6,78 miliarde de lei şi de la începutul anului am reuşit să recuperăm circa 750 milioane de lei. Voi solicita de fiecare dată ajutorul jandarmilor şi nu mi-e frică să aplic legea, cu toate că am primit ameninţări pe toate căile. Veniturile proprii ale primăriei se ridică undeva la 17 miliarde de lei, iar anul trecut, mi-e şi ruşine să vă spun, am încasat doar 1,5 miliarde de lei. Mie îmi trebuie bani să mişc şi eu ceva în oraş!", ne-a declarat primarul Simion Burcu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite