Jale în tabăra Năvodari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile sanitare constănţene au descoperit un adevărat focar de infecţie în locaţia de recreere a copiilor. Cinci dintre bucătăresele şi ospătarii cantinei au fost depistaţi ca

Autorităţile sanitare constănţene au descoperit un adevărat focar de infecţie în locaţia de recreere a copiilor. Cinci dintre bucătăresele şi ospătarii cantinei au fost depistaţi ca fiind purtători ai bacteriei cu pricina, în timp ce unul prezenta şi o infecţie stafilococică. "Personalul a facut examen de coprocultură cu doar o săptămână înainte de infectarea copiilor şi rezultatele examinării s-au dovedit negative.

Este greu de crezut totuşi ca toţi cei cinci angajaţi de la cantină să se fi putut infecta brusc, în zilele următoare. Oricum, vom verifica şi modul în care aceştia au făcut examenul medical respectiv", spune şeful AJSP Constanţa. În opinia şefului Autorităţii Judeţene de Sănătate Publică (AJSP) Constanţa, Marius Enescu, hrana copiilor a fost contaminată după preparare, cel mai probabil de personalul deja purtător. "Salmonella se distruge prin fierbere. Numai că, locaţia fiind mică şi masa servindu-se în două serii, carnea de pui din felurile preparate a avut destul timp pentru a fi contaminată de personal", mai explică medicul Marius Enescu.

Tabăra de la Năvodari a fost închisă ieri definitiv, iar administratorul - SIND România, amendat cu 7.500 de lei.Deşi ministrul Adomniţei, sosit ieri la Năvodari pentru a se asigura de plecarea elevilor din tabără, a insistat pe lângă părinţi să-i ia acasă, cei 400 de copii împreună cu profesorii lor au refuzat, protestând spontan pentru a li se permite să rămână până la sfârşitul sejurului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite