Jaful de la bancă, între aranjament intern şi răfuială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Varianta unui jaf comis de amatori nu mai e luată în seamă de aproape nimeni. Pe măsură ce timpul trece şi o perspectivă de reţinere a autorilor jafului nu se conturează, locuitorii din cartierul Mănăştur vehiculează scenarii din cele mai surprinzătoare.

Deşi sunt revoltaţi pentru faptul că cei care le-au dat două lovituri succesive armate, într-o singură lună, în 2007, sunt în libertate, patronii magazinului „Bun gust”, situat în apropierea băncii jefuite ne-au declarat că la Banca Transilvania e vorba de profesionişti. „Nu puteau fi autorii care
ne-au jefuit. Acolo au fost persoane calificate”, ne-a declarat Ioan P.

Trupe speciale

Cât despre autorii jafului, patronii sunt categorici: „Asta e o făcătură. De ce nu au jefuit o bancă de pe o stradă lăturalnică?”. Jaful nu a rămas fără urmări şi pentru magazinul lor, angajaţii începând să manifeste teamă. „Deja găsim greu fete care să lucreze pe timpul turei de noapte” mai spun ei. Alt patron de magazin ne-a declarat că ipoteza unor profesionişti din sistemul trupelor speciale este de luat în seamă. „Este o gogoriţă ce ni se spune. Este o răfuială între şefii poliţiei. Nu uitaţi al cui este spaţiul, al unuia din şefii poliţiei de la Bucureşti”, ne-a spus Silviu T, patronul de la Silvada, alt spaţiu jefuit de doi tineri mănăştureni înarmaţi, în anul 2007.
„Băieţii ăştia erau foarte bine pregătiţi şi informaţi de ce se întâmplă în bancă”. I se pare ciudat şi faptul că nu a fost chemat să compare înregistrările jafului de la bancă, cu atacatorii de la magazinul său.

„Cusută cu aţă albă”

Afacerea miroase urât şi pentru un agent de pază de la o bancă comercială învecinată, din acelaşi corp de clădire cu Banca Transilvania. „E cusută cu aţă albă. Cu două aţe albe”, ne-a spus cu convingere agentul de pază, Marius D. Că jaful ar fi fost aranjat crede şi vânzătoarea de la „Loteria” de peste drum.
„În criza asta financiară, ce, le strică la patronii de bănci nişte bani puşi deoparte?”, se întreabă Mariana R. Vânzătorii din piaţa de legume de pe Ion Meşter au rămas surprinşi de faptul că atacatorii ar fi putut fugi chiar prin apropiere de tarabele lor, potrivit unui scenariu, cu o maşină parcată în apropiere. „Toate lucrurile au suişurile şi coborâşurile lor. Nu vor rămâne neprinşi”, crede Rodica L, o vânzătoare de ghete, cu accent moldovenesc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite