Jaf armat, ziua în amiaza mare, la Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Tâlharii au împuşcat-o în cap pe angajata magazinului pentru un kilogram de bijuterii. Oana Adumitroaiei a fost împuşcată în cap, în plină zi, de două persoane care au furat o

>> Tâlharii au împuşcat-o în cap pe angajata magazinului pentru un kilogram de bijuterii.

Oana Adumitroaiei a fost împuşcată în cap, în plină zi, de două persoane care au furat o geantă diplomat plină cu bijuterii din aur. Jaful din centrul Hunedoarei este primul incident de acest fel din judeţ şi unul dintre puţinele din întreaga ţară.

Poliţiştii hunedoreni au un cerc de suspecţi, însă nu au reuşit să reţină nicio persoană. Chiar dacă au mai fost înregistrate incidente de acest fel, în niciunul dintre cazuri nu a fost folosită armă de foc. Jaful armat a avut loc chiar în centrul municipiului Hunedoara, în apropierea Casei de Cultură, ieri-dimineaţă, în jurul orei 9:35.

Incidentul a fost anunţat de către angajaţii unui magazin învecinat casei de amanet care au observat jaful. Deşi casa de amanet se află într-o zonă centrală, cei doi atacatori s-au făcut repede nevăzuţi.


Alarma nu a fost declanşată


Potrivit informaţiilor deţinute de anchetatori, angajata casei de amanet, Oana Adumitroaiei, o tânără în vârstă de 22 de ani, abia a deschis casa de amanet şi se pregătea să aranjeze în vitrină mai multe bijuterii aduse într-o geantă.


În magazin au intrat doi indivizi, au împuşcat-o în cap pe tânără şi s-au făcut nevăzuţi cu geanta în care se aflau 1,2 kilograme de bijuterii din aur. Potrivit şefului IPJ Hunedoara, comisarul Alexandru Drăghici Roşioru, tânăra nu a reuşit să acţioneze butonul de alarmă.


Starea victimei, stabilizată


Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Hunedoara, cu diagnosticul plagă împuşcată. Medicii spun că glonţul a pătruns în zona frontală şi a ieşit prin spatele urechii stângi. Victima este internată la secţia terapie intensivă, pentru moment fiind în afara oricărui pericol.


"Este vorba despre o plagă împuşcată produsă cu un pistol cu glonţ. Cele două persoane, care nu aveau feţele acoperite cu cagule, au sustras o geantă diplomat în care se aflau bijuterii", a declarat comisarul Nicolae Petruş, şeful Poliţiei Municipiului Hunedoara.

Semnalmentele celor doi atacatori


Inspectoratul de Poliţie Hunedoara şi-a mobilizat toate structurile de intervenţie pentru prinderea făptaşilor, dar nu şi filtre la porţile oraşului. Surse din rândul autorităţilor susţin că autorii atacului cu armă de foc ar fi o femeie şi un bărbat. Aceştia mai spun, fără să dea un indiciu despre vârstă, că bărbatul purta cioc, era îmbrăcat într-un hanorac negru, avea mai mulţi cercei într-o ureche şi avea înălţime medie, iar femeia era corpolentă şi purta un hanorac cu glugă de culoare maro.

Mai multe spargeri în ultimele zile

Unul dintre angajaţii firmei de pază care asigură securitatea la casa de amanet, Victor Avram (foto), spune că abia făcuse o verificare a zonei unde s-a întâmplat tragedia. El susţine că a ieşit la ora 8.00 din tură şi verificase perimetrul unde se află casa de amanet.

"Când am trecut eu pe acolo încă nu era deschis, dar vă pot spune că prin zonă au avut loc mai multe incidente. Sunt nişte persoane foarte dubioase care stau aici, la un bar în zonă, şi sunt extrem de periculoase. Ieri a fost o spargere la o alimentară, la o farmacie, la mai multe unităţi din apropierea casei de amanet", a declarat Avram.

Cât despre tânăra care a căzut victimă atacului cu armă de foc, Victor Avram spune că o ştia pe fată doar din rondurile pe care le face. "E o fată frumoasă, liniştită, cuminte şi nu avea un anturaj dubios, din câte ştiu eu. După ce termina munca se ducea direct acasă. Cred că locuia cu părinţii", mai spune agentul de pază.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite