Jaf la Baza Hipică a Armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MApN se judecă cu Gigi Becali pentru un prejudiciu de peste un miliard de lei vechi

deservirea bunurilor folosite în exclusivitate de către Asociaţia FC Steaua Bucureşti se vor asigura prin grija acesteia". Clubul sportiv s-a obligat "să execute în bune condiţiuni" lucrările de întreţinere şi reparaţiile necesare, dar i-a fost interzisă realizarea de lucrări care să afecteze structura de rezistenţă sau modificarea construcţiilor. "La sfârşitul perioadei de folosinţă, imobilele vor fi predate în bună stare, cel puţin la nivelul transmis", conchide Protocolul semnat de cele două părţi.
Hotărârea de Guvern 128/2003 abrogă HG 66/1996 şi, potrivit procedurii, se face o nouă comisie de predare-primire, de la FC Steaua la MApN. Din comisie făceau parte, din partea clubului sportiv, preşedintele Consiliului Director, Gigi Becali, iar din partea Clubului Sportiv al Armatei, comandantul acesteia, colonelul Laurenţiu Roşu. Printr-un proces-verbal încheiat la 26 mai 2003, această comisie a constatat că de la Baza Hipică a Armatei mai multe bunuri au fost sustrase. Potrivit inventarului, nu s-au regăsit zeci de plăci de beton, sute de grinzi şi căpriori, sute de bucăţi de scândură răşinoasă, pavaje din plăci, plăci de azbociment, cercevele şi chiar două porţi de fier.
Ministerul Apărării Naţionale a pierdut la tribunal procesul intentat Asociaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti", prin care cerea daune de peste un miliard de lei, la nivelul anului 2004. Potrivit oficialilor MApN, banii reprezentau paguba produsă prin dispariţia misterioasă a unor materiale de construcţie la investiţia 87-4-6018, Centrul de Pregătire Fizică a Armatei.
Finanţatorul FC Steaua explică dispariţia materialelor
Gigi Becali a încercat, atunci, să explice oficialilor militari dispariţia materialelor prin faptul că edificarea acelei baze hipice nu a fost finalizată de MApN, deoarece nu s-au mai investit bani în ea, şi de faptul că imobilul nu a fost împrejmuit cu un gard. "În concluzie, timpul scurs de la sistarea lucrărilor şi, ulterior, de la predarea investiţiei la Asociaţia FC Steaua Bucureşti a determinat producerea deteriorărilor ce au condus la lipsurile menţionate în lista anexă şi considerăm că de acestea nu se face nimeni vinovat, fiind rezultatul uzurii normale, fapt pentru care au fost scăzute în condiţiile legii", arată Gigi Becali într-o adresă trimisă la MApN. Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a respins cererea MApN şi-a motivat decizia prin faptul că "pentru a antrena răspunderea contractuală a pârâtei (FC Steaua), trebuie făcută dovada executării necorespunzătoare a obligaţiilor sale de pază şi deservire a obiectivului sus-menţionat, obligarea de mijloace, care exclud prezumţia de culpă a debitorului (FC Steaua)".
Dosarul se află în acest moment pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite