“Jackpotul de 100 milioane, câştigat la Catania” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele de astăzi din Peninsulă vorbesc despre marele premiu loto, de 100 de milioane de euro, care a fost câştigat la Catania, în Sicilia. Un alt subiect dezbătut de presă este cel al prostestelor din îvăţământul italian, precum şi cel al crizei economice şi al evoluţiei burselor mondiale.

“Jackpotul de 100 milioane, câştigat la Catania”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”. Nu se cunoaşte încă numele norocosului câştigător al marelui premiu loto de 100 de milioane de euro. Se ştie doar că el este din Catania, Sicilia. Un alt premiu, în valoare de 3,7 milioane de euro, a fost câştigat la Milano, de către cel care a ghicit combinaţia de cinci cifre.

“Panică pentru recesiunea economică. Bursa din Tokyo închide cu -9,60%. Bursele europene în scădere puternică”
, anunţă tot “Corriere della Sera”. Bursele asiatice au înregistrat ieri o scădere puternică, bursa din Tokyo închizând cu un indice negativ de -9,60%. Prăbuşirea buselor asiatice a influenţat negativ şi  bursele din Europa.

“Strasbourg: se prăbuşeşte un elicopter. Victimele sunt opt militari italieni”, scrie “La Repubblica”. Opt militari italieni şi-au pierdut viaţa ieri, în apropiere de Strasbourg, în urma prăbuşirii unui elicopter al forţelor aeronautice italiene. Elicopterul a căzut pe un câmp, din apropierea unei şosele naţionale franceze şi a luat foc. Nu se cunosc încă motivele prăbuşirii aparatului de zbor.

“Şcoala haosului. Berlusconi: în pieţe sunt huligani”
, relatează cotidianul “La Stampa”. Premierul italian Silvio Berlusconi a atacat virulent, în timpul unei vizite pe care o efectuează la Beijing, protestele de stradă ale studenţilor italieni. El a afirmat că manifestaţiile au fost organizate de către extrema stângă din Peninsulă şi că printre studenţi sunt infiltraţi şi huligani, care se bucură de  sprijinul ziarelor italiene.

“Agresiune rasistă la Genova. Un tânăr albanez de 19 ani este pe moarte”
, titrează cotidianul “Il Giorno”. Un tânăr de origine albaneză în vârstă de 19 ani, care trăia de 15 ani în Italia, a fost bătut cu bestialitate de un italian, la Cogoleto, în apropiere de Genova. Albanezul se află în prezent în comă la Spitalul San Martino din Genova. “Acum sau mai târziu tot o să te omor, albanez mizerabil!”. Aceasta a fost una dintre ameninţările agesorului italian.

“Sănătate. Până la 31 octombrie, un plan de reducere a numărului de paturi din spitale”
, anunţă cotidianul “Il Messagero.” Până la sfârşitul acestei luni, va trebui să fie adoptat un plan de reducere substanţială a numărului de paturi din spitalele italiene, cu până la 25.000 de unităţi. În acest fel, s-ar economisi aproximativ 80.000 de euro pentru fiecare pat în minus.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite