Iustin Capră şi-a prezentat hibridul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vehiculul merge cu benzină şi cu baterii Inventatorul bucureştean Iustin Capră şi-a prezentat la Timişoara, în cadrul expoziţiei "Energia viitorului", ultimul său vehicul. Este vorba

Vehiculul merge cu benzină şi cu baterii

Inventatorul bucureştean Iustin Capră şi-a prezentat la Timişoara, în cadrul expoziţiei "Energia viitorului", ultimul său vehicul. Este vorba de un hibrid din fibră şi aluminiu, care nu cântăreşte mai mult de 140 de kilograme şi se poate alimenta atât de la pompă, ca un vehicul normal, cât şi de la orice priză. Vehiculul, intitulat "Justin 1000", după puterea în waţi dezvoltată, a fost expus în premieră în acest weekend.

"Este o construcţie hibrid. În afara oraşului consumă benzină fără plumb, 0,4 litri la suta de kilometri. În oraş merge pe motorul electric şi are o autonomie de 250 de kilometri, dacă merge cu peste 30 de kilometri pe oră, sau nelimitată, dacă rulează cu o viteză mai mică, după care se poate alimenta la priză. Are un prelungitor de 10 metri cu care se încarcă bateriile", susţine inventatorul de 74 de ani.

El şi-a şi testat în premieră vehiculul în jurul incintei care găzduieşte expoziţia şi a atras interesul unui constructor din Germania. "Eu sunt un prost manager, până acum nu mi-am vândut nicio invenţie. Nu le văd ca pe o sursă de câştig. Le realizez singur, într-un garaj, în limita unor bugete sărace", spune Capră.

Justin 1000 este cel ce-al cincisprezecilea vehicul realizat de Capră, care se mai mândreşte şi cu şapte aparate de zbor şi cu multe alte invenţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite