Iureşul mireselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coroniţă, voal, flori, verighetele… ah, am uitat că trebuie s-o luăm pe mama de la coafor, ne trebuie agrafe, 20 mese, scaune, papionul tău, comanda tort, muzica, înregistrare video,

Coroniţă, voal, flori, verighetele… ah, am uitat că trebuie s-o luăm pe mama de la coafor, ne trebuie agrafe, 20 mese, scaune, papionul tău, comanda tort, muzica, înregistrare video, biserica, preot, ţârcovnici, mărturii, liste de intrare, am uitat de lumânări, vin naşii, să nu uit epilatul, jarteluţa, invitaţiile, să nu mi se rupă vreo unghie, ceva împrumutat, ceva vechi, ceva nou, geanta pentru plicuri, ai sunat la…?

Nu mai intri în niciun magazin, coafor, brutărie sau administraţie fără să auzi o parte din cele enumerate mai sus. Aproape întotdeauna răspunde plictisit, el, cu câte un mormăit de aprobare.

E clar, am intrat în vria mireselor. Sunt zeci de nunţi în fiecare weekend şi zeci de mirese stresate din dorinţa ca totul să iasă perfect. Fetelor, ştiţi care e secretul? Te agiţi sau nu, nunta iese oricum. Lucrurile se aranjează şi singure chiar dacă voi credeţi că numai cele făcute de voi vor fi bine.

Invitaţii vin sau nu vin, după bunul plac, chiar dacă primeşti confirmările, tu vei fi cea mai privită, cea mai frumoasă, chiar dacă rochia nu ţi-a ieşit aşa cum voiai, petrecăreţii vor dansa până dimineaţă chiar dacă muzica nu a fost cea aleasă de tine, şi în general nimeni nu te va aprecia pentru miile de amănunte pe care te străduieşti să le rezolvi.

Sfatul meu, mireasă dragă, fă o listă cu tot ce-ţi trece prin cap că ai vrea la nuntă, dă lista părinţilor lui, părinţilor tăi, mirelui şi naşilor, şi… gata. Mergi la o probă de rochie, vizitează-ţi prietenii, odihneşte-te şi relaxează-te ca să fii frumoasă în noaptea nunţii, nu te stresa pentru că nu ştii dacă faci sau nu parte din cele 50% care termină acest episod câţiva ani mai târziu cu un divorţ.

Cele mai multe fete care se mărită trec înaintea nunţii printr-un calvar pe care şi-l creează singure şi care fac căsnicia lor să pornească strâmb. Se enervează că el nu face un lucru la momentul dorit de ea, şi… gata cearta!

E bine de ştiut că bărbaţii au o anumită doză de ,,nesimţire'' pe care o folosesc ca un scut împotriva întregului iureş creat din mulţimea nimicurilor care par atât de importante înaintea nunţii. Cred că ei văd puţin mai în perspectivă şi realizeză că oricum totul se termină a doua zi, când după fast rămân dezordinea şi răvăşeala din casă, restaurant, maşină, şi gândul le zboară la divorţ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite