Iulia Vântur: "Îl simt pe Ştefan ca pe un profesor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum te-ai gândit să intri în selecţie? Am ajuns în echipa emisiunii "Dansez pentru tine" printr-o minune! Spun asta în primul rând pentru că Olivia a primit de la Dumnezeu această minune, un

Cum te-ai gândit să intri în selecţie? Am ajuns în echipa emisiunii "Dansez pentru tine" printr-o minune! Spun asta în primul rând pentru că Olivia a primit de la Dumnezeu această minune, un băieţel, şi cred că e cea mai fericită femeie din lume. Îmi imaginez ce simte şi mă bucur mult pentru ea. Olivia mi-a lăsat, în schimb, acest cadou - emisiunea "Dansez pentru tine" - care îndeplineşte visuri şi dă speranţă, adică o altă minune. Bineînţeles, acest cadou nu a picat direct din cer. A trebuit să dau probe, să mă lupt cu emoţiile, dar şi cu celelalte concurente, venite la preselecţie. şi, credeţi-mă, am avut contracandidate puternice. Deşi m-am simţit foarte bine la probe, nu mă aşteptam ca eu să fiu cea aleasă. Se pare că producătorii emisiunii m-au analizat bine şi mi-au dat credit. Acum e rândul meu să le mulţumesc, să le arăt că nu s-au înşelat.
- Cum te înţelegi cu ştefan Bănică?
- Nu-l cunoşteam pe ştefan până să intru în acest proiect, dar îl apreciam ca artist. Îl admir pentru tot ce a făcut până acum, îmi place foarte mult de el pentru că ştie să facă oamenii să se simtă bine, chiar şi atunci când îşi impune punctul de vedere, are un stil haios, glumeţ, care te face să îl asculţi cu plăcere. Din câte am văzut până acum, comunicarea dintre noi există şi este foarte bună. Sunt sigură că o să mă înţeleg de minune cu ştefan. Am foarte multe de învăţat de la el, îl simt ca un fel de profesor.
- Ce îţi doreşti mai departe? Divertisment sau ştirile din dimineţile de weekend?
- Păstrez câte o bucăţică din mine pentru fiecare. Mă bucur că le pot face pe amândouă. N-aş fi vrut să renunţ la ştiri. ştirile sunt prima mea dragoste, sunt "părinţii" care m-au crescut şi m-au făcut mare. Mă bucur că încerc şi altceva, că am ocazia să arăt că pot mai mult decât atât. Mă simt foarte bine, mai bine decât atât nu cred că se poate, mai ales că am primit o veste bună, nefiind nevoită să renunţ la nimic pentru asta. Mă simt emoţionată pentru ceea ce urmează, este ca un examen pentru mine, la care trebuie să iau o notă bună. M-am implicat într-un proiect în care cred şi care îmi aduce mulţumire. E mare lucru să vezi că oamenii se deschid în faţa ta, îţi povestesc toată viaţa, cu bucurii şi tristeţe. Mă simt fericită. Văd în ochii concurenţilor o rază de speranţă atunci când vorbesc cu mine. Faptul că am fost aleasă să prezint această emisiune este o dovadă de încredere din partea echipei emisiunii "Dansez pentru tine" care mă motivează şi pentru care le mulţumesc. Acum urmează să dovedesc eu că le merit încrederea şi mă străduiesc în tot ceea ce fac să mă ridic la aşteptările lor. E o nouă treaptă pentru cariera mea, e o provocare, o experienţă care îmi place foarte mult şi sunt sigură că o să-mi placă din ce în ce mai mult. Este o ocazie extraordinară pentru mine să dovedesc că pot să fac şi altceva decât ştiri. Oricum, experienţa jurnalistică îmi este de mare folos, pentru că mă ajută să comunic cu oamenii, să le ascult poveştile, să-i descopăr şi să le scot la lumină cele mai puternice vise. E ca o lecţie de viaţă pe care o aprofundez acum. Mi-am făcut ABC-ul la ştiri şi acum mă simt ca şi când aş lua lecţii suplimentare. Eu sunt legătura între concurenţii de pe ringul visurilor şi telespectatori, eu am misiunea să mă apropii de concurenţi, să-i fac să se simtă bine, să prindă încredere în povestea şi în visul lor. Rolul meu este de a le fi prietenă şi de a-i încuraja, de a le câştiga încrederea şi mă simt foarte emoţionată că le sunt alături în drumul către împlinirea visului lor. Chiar uneori, stând de vorbă cu ei, m-au impresionat atât de tare încât am plâns pentru că în viaţa lor există uneori atâta durere, dar am şi râs alături de ei. Mulţi dintre ei au o putere fantastică de a se lupta cu durerea. Sunt admirabili. Mă implic mult şi încerc să-i ajut cum pot.
- La ce emisiuni/seriale româneşti te uiţi la tv? La ce emisiuni/seriale de afară te uiţi?
- Mai e nevoie să spun... ştiri? Îmi plac foarte mult reportajele de la "Te Vezi la ştirile Pro TV" şi documentarele de pe Discovery. În general, mă uit la emisiunile care îmi aduc informaţii noi.
- Care e vedeta ta preferată din televiziune?
- Andreea Esca e primul nume care-mi vine în minte, dar sunt multe. Am învăţat să mă descopăr, să mă dezvolt, privindu-i pe cei mai buni. Resursele sunt acolo, în interior, dar trebuie să ştii ce cauţi şi, mai ales, unde.


Partenerul Iuliei Vântur, ştefan Bănică jr. se bucură că poate fi pentru al doilea sezon profesionist şi în televiziune.
Stefane! Deja două ediţii. Cum a mers până acum?
- Ecourile pe care le avem ne arată că telespectatorii îşi doreau ca acest nou show "Dansez pentru tine" să înceapă. În ceea ce ne priveşte, am încercat de la antrenamentele concurenţilor până la evoluţia lor pe ringul de dans să le oferim tot sprijinul şi timpul necesare ca şansele lor să fie egale şi bineînţeles ca departajarea să se facă în funcţie de pregătirea lor, de seriozitatea cu care-şi pledează cazul, de implicarea vedetelor participante. După cum aţi văzut, nici juriul nu se lasă mai prejos, este, cred eu, mai exigent ca cel de data trecută, cu doi coregrafi şi dansatori care cunosc foarte bine ce înseamnă dans, precizie, dificultate, comunicare şi care notează evoluţia concurenţilor, desigur ţinând cont că e vorba de nişte amatori.
- Ce simţi că e diferit faţă de sezonul trecut?
- În primul rând, alţi oameni, alţi luptători, cu alte probleme şi vise, o nouă serie de opt vedete care dansează pentru împlinirea viselor acestora. O nouă coprezentatoare în persoana Iuliei Vântur, de asemenea încercăm să îmbunătăţim fiecare departament şi evident să depăşim nivelul ediţiei trecute. Probele de dans vor avea o dificultate sporită şi depinde şi de telespectatori, prin implicarea lor în votarea perechii favorite, să avem un plus de adrenalină. Noi îi respectăm pe telespectatori şi îi tratăm ca pe nişte "cunoscători" şi toate îmbunătăţirile pe care le facem, le facem din respect pentru ei, pentru formatul original şi pentru noi înşine. Când vorbesc despre îmbunătăţiri, mă refer la cum arată acum show-ul, lumina este mai bună, tăieturile de montaj au un ritm mai alert, rolul prezentatorilor este mai bine definit, juriul este mai atent şi are criterii mai clare de notare, costumele şi grafica sunt spectaculoase, iar timpii morţi sunt reduşi. Ne dorim ca fiecare ediţie a emisiunii să aducă un plus de adrenalină, de această combinaţie unică în peisajul de televiziune, emoţie combinată cu momente de show autentic.
- Vezi un potenţial de multe sezoane pentru formatul ăsta?
- Văd un potenţial atât timp cât acest format rămâne proaspăt şi are cazuri şi personaje inspirat alese.
- Cum a fost pentru tine trecerea de la muzică şi teatru la serial şi emisiune de televiziune? Care dintre genurle de spectacol îţi place mai mult?
- Sunt alte abordări la fiecare gen. Oricum, în carieră am început cu un film serial de televiziune, în 1983, se numea "Eroii nu au vârstă". Toate formează un întreg. Teatrul e teatru şi senzaţia pe care o trăieşti acolo e unică şi n-are corespondent în celelalte genuri, e o felie foarte importantă din cariera mea. La fel de importantă este şi muzica, contactul direct cu oamenii, iar televiziunea este necesară ca experienţă atât timp cât ea nu-ţi fură din prospeţime şi din farmecul comunicării cu oamenii.
- ştiu că ai susţinut-o puternic pe Iulia Vântur ca să devină ea coprezentatoare. De ce?
- A fost o decizie unanimă, nu aleg numai eu în această producţie. Eu am un cuvânt de spus şi ca regizor, şi ca partener de prezentare şi mi s-a părut cea mai bună soluţie din ce am avut pentru emisiune. Mi se pare o fată care s-a implicat în proiect cu responsabilitate, ea a luat interviuri concurenţilor şi a făcut filmuleţele cu fiecare caz în parte pentru care se luptă în ringul de dans. Pănă acum s-a descurcat foarte bine şi mi-a fost de real ajutor la cele două emisii care au fost până acum.
- Te înţelegi mai bine cu ea decât cu partenera de emisiune de anul trecut?
- Iulia pare să se simtă mai în largul ei în acest context.
- Ce se mai întâmplă cu muzica ta?
- Chiar acum lucrăm la un nou videoclip care este un remix, primul meu remix, făcut împreună cu DJ Phantom care este veteran al mixurilor, un băiat foarte serios, pe numele lui real Edi Schneider, iar piesa se numeşte "Toată lumea dansează", apărută pe albumul meu, "Duete". Acesta va fi cred un punct de referinţă al concertului de Crăciun din acest an, care va aduce o schimbare ca în fiecare an, dar care rămăne surpriză pentru spectatori şi telespectatori. Este o mare bucurie să pot susţine al cincilea an consecutiv împreună cu Pro TV concertele de Crăciun la care mi se pare că văd deja chipuri cunoscute, oameni pe care nu-i cunoşti, dar care ţi se par atât de familiari şi care probabil mulţi dintre ei sunt de la primul concert alături de mine. E o mare satisfacţie să ştiu că vin oameni din toată ţara pentru concertele mele de Crăciun şi încercăm să oferim tot ce putem mai bun ca să-i surprindem plăcut în fiecare an.
- La ce emisiuni/seriale româneşti te uiţi la tv? La ce emisiuni/seriale de afară te uiţi?
- Sincer, nu prea am timp de televizor. În rest, când vine ştefan la mine, televizorul e ocupat cu desene animate, cu ele adormim, cu ele ne trezim. Am încercat însă să alternez desenele animate de azi cu cele clasice, să poată face comparaţie între ele, însă e o trecere destul de mare de la "Bambi" şi "Albă ca Zăpada" la
Scooby Doo".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite