Itsy Bitsy, un radio care îi duce pe copii şi pe părinţi la Disneyland

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea postului de radio Itsy Bitsy, singurul din FM-ul bucureştean dedicat în totalitate copiilor şi părinţilor lor, a început, ca toate proiectele făcute să dureze, cu o idee inedită.

Povestea postului de radio Itsy Bitsy, singurul din FM-ul bucureştean dedicat în totalitate copiilor şi părinţilor lor, a început, ca toate proiectele făcute să dureze, cu o idee inedită. Nadia Tătaru, directorul postului, ne-a spus că a obţinut, iniţial, licenţă CNA doar pentru un cartier, însă şi-a dat seama că nu este suficient şi "afacerea" s-a extins, cuprinzând toată Capitala. Cea mai mare surpriză pe care copiii o vor primi, foarte curând (doar dacă sunt harnici şi interactivi), este o excursie la Disneyland, împreună cu familia.
Primul post de radio pentru copii, din Europa, care se constituie într-o alternativă viabilă la "divertismentul pentru copii", oferit de obicei de posturile tv, poate fi receptat pe 99,3 Mhz şi on-line (www.itszbitsy.ro). E aproape imposibil ca, odată intrat în birourile de poveste ale postului de radio, să nu dai nas în nas cu cele două personaje care şi-au împrumutat numele staţiei: Itsy şi Bitsy, doi prieteni extratereştri, naufragiaţi pe Pământ tocmai din îndepărtata planetă Zizilon. Nu contează prea mult cum arată, ci cum fac ei faţă, în fiecare dimineaţă, la matinal, avalanşei de probleme cu care copiii şi părinţii lor merită să fie puşi la curent. Cele două personaje sunt, de altfel, foarte ospitaliere şi nu contenesc să-i surprindă pe cei care trec pragul... navetei! Bitsy este haios, isteţ, curajos şi lăudăros. Pe deasupra, şi modest. E înnebunit după "bitzicletă" şi "ciocozolată". Itsy este cochetă, răsfăţată şi îi place moda.
Itsy Bitsy, şi la televizor
Un băieţel de 11 ani se crede jumătate Bitsy şi jumătate Itsy. Este olimpic la matematică şi română şi se pregăteşte pentru chimie şi fizică. "Învaţă pentru că asta este slujba lui, aşa cum face şi tatăl în fiecare zi", ne-a povestit Bitsy despre prietenul lor studios. Un medic în vârstă de 30 de ani cunoaşte pe de rost toate versurile imnului. Refrenul sună cam aşa: "Cu Itsy Bitsy ai poveşti şi supereroi/ Cu Itsy Bitsy joaca e mereu în toi/ Cu Itsy Bitsy ai radio aşa cum vrei/ Pe nouăzeci şi nouă punct cu trei". Zăpă îşi intră în rol de la 18.00 la 20.00 şi are misiunea de a-i încurca pe pici, zăpăcind situaţii sau basme ("Frumoasa şi trestia", "Galbenă ca zăpada", "Punguţa cu cocoşul de doi bani", "Mica balenă").
După ora 22.00, se cântă jazz şi blues. Din martie, Itsy şi Bitsy vor fi şi la televizor (TVR 1) cu emisiunea "Vreau să fiu...".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite