Italienii preferă prostituatele din Europa de est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Italia s-a realizat un studiu privind "piaţa prostituţiei" şi clienţii care cer aceste "servicii", informează cotidianul "Corriere della Sera". Studiul "How much?" a fost realizat de

În Italia s-a realizat un studiu privind "piaţa prostituţiei" şi clienţii care cer aceste "servicii", informează cotidianul "Corriere della Sera".

Studiul "How much?" a fost realizat de către Fundaţia pentru Iniţiativă şi Studiu asupra Multietnicităţii (ISMU) pentru Comisia Europeană.

Analiza relevă două profiluri ale clienţilor care cer astfel de servicii.

În prima categorie se încadrează bărbaţii care au o vârstă cuprinsă între 35 şi 40 de ani şi care lucrează. Aceştia sunt, de regulă, celibatari şi au un nivel de instruire mediu spre avansat.

Ei preferă femeile din Est, foarte multe originare din România, pe care le întâlnesc în hoteluri, saune sau apartamente cam o dată la două luni.

Dar aleg femeile din Europa de est sau din China, atât pentru că acestea costă mai puţin decât italiencele, cât şi pentru că le satisfac "nevoile de afecţiune şi de înţelegere".

Acesta este primul profil al clientului prostituatelor străine, victime ale traficului de carne vie, dezvăluit pentru prima oară de studiul "How much?" realizat pentru Comisia Europeană de către ISMU.

Acest tip de client a fost identificat prin intermediul unor analize asupra forumurilor de pe internet şi printr-un chestionar publicat on-line.

O altă parte a cercetărilor a fost realizată pe teren, iar a doua categorie de clienţi identificată este variată şi diferită faţă de precedenta.

Acest client are vârsta cuprinsă între 23 şi 50 de ani, este căsătorit sau are un partener stabil şi unul sau mai mulţi copii; dispune de un nivel scăzut de instruire educaţională şi întâlnirile acestuia cu prostituatele au loc cam o dată la 15 zile.

Principalele motive de întâlnire rămân, însă, aceleaşi: "nevoia de afecţiune şi de înţelegere".

Un client a afirmat că "femeile din est sunt foarte frumoase, majoritatea blonde, înalte, voluptoase şi disponibile. Nu îşi fac treaba în grabă, ci te invită acasă la ele, te fac să te relaxezi şi iţi oferă compania lor mai mult timp. În timp ce prostituatele italience caută să stea cât mai puţin timp cu clientul şi urmăresc doar câştigul financiar."

O altă voce a spus că "italienii îşi doresc o partidă de sex bun şi sanatos. De asemenea, caută şi afecţiune şi înţelegere, fie acestea adevărate sau imaginare; însă aceste momente de afecţiune fictivă nu sunt niciodată suficiente."
Există clienţi care au afirmat că "mulţi caută în sex afecţiune şi, în general, o relaţie cu femeia respectivă. Deseori, actul sexual în sine trece pe al doilea plan".

Cifre şi afaceri

Conform Departamentului pentru oportunităţi egale din cadrul guvernului, în Italia sunt 9.000.000 de clienţi ai prostituţiei, femeile care prestează aceste servicii fiind în număr de 70.000, dintre care 50% sunt străine.

"Afacerea prostituţiei" are o valoare de 90.000.000 de euro pe lună.

Studiul realizat de catre ISMU este primul de acest gen în Peninsula. Astfel, se caută configurarea imaginii clientului de prostituate "traficate", multe proveniente din România.

Se doreşte şi identificarea motivelor pentru care există această cerere pe "piaţa sexului", care s-a extins în Europa de la cădere zidului din Berlin din 1989 şi care, în momentul de faţă, a căpătat dimensiuni îngrijorătoare.

Din studiu reiese că aceşti clienţi nu sunt interesaţi de povestea care se află în spatele prostituatei.

Pentru ei, traficul de persoane nu există sau, cel mult, implică puţini indivizi iar "victimele" prostituţiei sunt ei, înşişi: "clienţii frustraţi din cauza nevoii naturale de sex tipic genului masculin".

De asemenea, ei preferă femeile din Europa de est sau din China deoarece provin din tări în care există "respectul cuvenit" bărbaţilor şi nu refuză dorinţele acestora.

Conform studiului, pe lângă aceste motivări, sunt importante şi nevoia de dominare a femeii şi respingerea emancipării feminine.

Un client îşi susţine preferinţa pentru prostituatele străine, afirmând că: "suntem constrânsi să cautăm plăceri în altă parte. Dacă prostituatele italience se gandesc doar la bani, soţiile sau partenerele din vieţile noastre nu ne satisfac pe plan sexual. Îţi promit că, dacă te însori cu ele, o sa faci sex cand vei avea chef, însă este doar o metodă de a obţine ce vor ele pe moment".

Legalizarea prostituţiei

Toţi bărbaţii intervievaţi au declarat că ar dori redeschiderea bordelurilor.

Ei consideră că legalizarea prostituţiei reprezintă un avantaj pentru toată lumea: pentru clienţi - garanţia discreţiei, igienă şi control medical, pentru stat - posibilitatea impozitării serviciului iar pentru prostituate - încetarea abuzului şi a exploatării din partea aşa-zişilor "protectori" ai acestora.

Studiul realizat de către ISMU va contribui la dezvoltarea unor politici inovative pentru combaterea traficului de persoane într-un cadru legislativ diferit de cel actual din Italia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite