“Italienii au început să facă economie la haine, călătorii şi ieşiri în restaurante”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele de astăzi din Peninsulă scriu despre criza economică la nivel mondial care începe să-şi facă din ce în ce mai mult simţită prezenţa şi în Italia.

“Italienii au început să facă economie la haine, călătorii şi ieşiri în restaurante”, anunţă cotidianul “La Repubblica”. Un sondaj realizat de agenţia DemosΠ relevă faptul că patru din zece italieni au început să reducă din cheltuielile care nu reprezintă o necesitate. Reducerile cele mai frecvente se fac la încălţăminte şi la îmbrăcăminte (44%), dar şi la ieşirile la restaurant (35%), precum şi la călătorii (24%). De asemenea, un procent de 13% dintre locuitorii Peninsulei au în familie o persoană care şi-a pierdut recent locul de muncă.

“Mingea se dezumflă. Criza economică va afecta şi fotbalul”, scrie tot cotidianul “La Repubblica”.
Criza economică va ajunge să afecteze şi lumea fotbalului din Peninsulă. Pentru moment, criza este puţin resimţită în acest domeniu,dar începând cu anul 2010 situaţia se va înrăutăţi. Potrivit estimărilor specialiştilor, în următorii doi ani, jucătorii de fotbal vor câştiga cu 20% mai puţin decât în prezent,

“Navă blocată în largul Oceanului Antarctic”
, titrează cotidianul “Corriere della Sera”. O navă de croazieră argentiniană, “La Ciudad de Ushuaia”, având 127 de persoane la bord, a lansat un SOS după ce a rămas blocată între gheţarii Antarcticului în urma ciocnirii cu o stâncă. În prezent, se  efectuează operaţiunile de salvare a pasagerilor.

“Duel ca în Far West pentru o turmă de oi”, anunţă cotidianul “La Stampa”. Un duel cu împuşcături ca în Vestul sălbatic, care a avut loc ieri în provincia Messina, din Sicilia, s-a sfârşit în mod tragic. Un cioban în vârstă de 31 de ani şi-a pierdut viaţa, iar o altă persoană a fost grav rănită. Se pare că cei doi se certau pentru un teren şi pentru o turmă de oi.

“Sarkozy propune investiţii masive pentru combaterea crizei”
, titrează cotidianul “Il Messagero”.
Franţa va combate criza prin investiţii. Aceasta este afirmaţia făcută recent de preşedintele francez Nicolas Sarkozy, cu ocazia prezentării pachetului de măsuri anti-criză, în valoare de 26 de miliarde de euro, respectiv 1,3% din Produsul Intern Brut. Statul va aloca, de asemenea, un buget de 11 miliarde pentru salvarea firmelor franceze afectate de criză.

“Opere furate de la Academia Brera. Carabinierii au recuperat 40 de lucrări”
, scrie cotidianul “Il Giorno”. Carabinierii au recuperat recent 40 de lucrări aparţinând şcolii pictorului Fernando Hayez. Operele fuseseră furate din incinta Academiei de Arte Frumoase Brera din Milano şi fuseseră puse în vânzare de un colecţionar rezident în Statele Unite, pentru suma de 50.000 euro fiecare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite