“Italia universităţilor inutile” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă scriu astăzi despre condiţiile meteo nefavorabile care au îngreunat traficul rutier de pe autostrăzile italiene şi au produs deja victime. O femeie şi-a pierdut viaţa înecată într-o galerie subterană din capitala italiană.

Vreme urâtă. Roma este sub apă. O femeie a murit înecată”, anunţă ediţia online a cotidianului  “Corriere della Sera”. Noaptea trecută a avut loc la Roma o furtună violentă în urma căreia şi-a pierdut viaţa o persoană. O femeie a rămas blocată în maşina sa într-o galerie subterană din centrul capitalei italiene. Calea ferată care leagă Roma de restul regiunii Lazio a fost blocată. În acest timp,  nordul Italiei continuă ninsoarea.

“Italia universităţilor inutile”, titrează tot cotidianul “Corriere della Sera”. În 33 de centre universitare din Peninsulă nu există nici măcar un singur student înmatriculat. Un caz particular este şi cel al universităţii din Celano, o localitate din creierii munţilor, în centrul Italiei, unde la facultatea de Inginerie agro-industrială există 7 profesori pentru un număr de 17 studenţi. Acestea sunt rezultatele unui raport anual asupra situaţiei sistemului universitar italian, care va fi prezentat astăzi de către ministrul Învăţământului Mariastella Gelmini.

 

Scandalul dioxinei. În Italia a fost confiscată toată carnea provenind din Irlanda”, scrie cotidianul  “La Repubblica”.  În Italia au fost confiscate până în acest moment 90 de containere conținând carne de porc de provenienţă irlandeză . Acesta a fost anunţul făcut de subsecretarul în Ministerul Sănătăţii, Francesca Martini. Ea a dat, de asemenea, asigurări populaţiei că nu există niciun risc de contaminare cu dioxină. Vor fi efectuate în continuare  verificări şi pentru carnea de vită din Peninsulă.

 

Planul de salvare a industriei americane de autoturisme. Camera Reprezentanţilor îl votează”, anunţă cotidianul “La Stampa”. Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a aprobat proiectul de lege pentru salvarea industriei auto, în valoare de 15 miliarde de dolari. Legea va trebui să treacă însă şi de votul Senatului american unde va avea de înfruntat opoziţia  senatorilor republicani. Casa Albă va nominaliza şi un “ţar al autoturismelor”, care va fi responsabil cu monitorizarea restructurărilor din sector, precum şi al bunei utilizări a împrumutului de 15 miliarde de dolari.

 

Grecia: noi confruntări în noapte între manifestanţi şi forţele de ordine”, titrează ediţia online a  cotidianului “Il Messagero”. În Grecia, la Atena, continuă seria confruntărilor dintre poliţie şi manifestanţii anarhişti, după ce sâmbăta trecută un tânăr de 15 ani a fost ucis de un poliţist. Noaptea trecută, 40 de tineri au aruncat cu pietre împotriva forţelor de ordine, iar trei persoane au fost arestate.

 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite