Italia se pregăteşte de marea expulzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsuri. De câteva săptămâni, alegerile generale din Italia şi cele pentru Primăria Romei ţin capul de afiş. E limpede de ce. Cal de bătaie în campania italiană, emigrantul român a fost

Măsuri. De câteva săptămâni, alegerile generale din Italia şi cele pentru Primăria Romei ţin capul de afiş. E limpede de ce. Cal de bătaie în campania italiană, emigrantul român a fost prezentat ca un mare pericol de către toţi candidaţii spectrului politic. Gianni Alemanno (foto), care a fost ales primar al Romei, a făcut-o mai profesionist, nu degeaba reprezintă un partid de extremă-dreapta. Ce urmează? Expulzarea a 20.000 de imigranţi care au încălcat legea, desfiinţarea celor 85 de tabere pe care rromii le-au instalat în Cetatea Eternă etc. "Nu cred că în România s-ar tolera instalarea unei tabere de persoane de etnie rromă într-un parc din Bucureşti", a spus Alemanno. Poţi să-l contrazici? Acum că lucrurile s-au clarificat şi în "cizmă", putem să ne concentrăm pe bâlciul electoral care începe la noi acasă.

Epidemie. Fotbal, nu rujeolă! Iată un slogan pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii îl poate folosi profitând de apropiatul Campionat European, dacă tot şi-a propus să-i scape pe pământeni de această boală până în 2010. Care-i treaba: eşti fan al naţionalei şi ţi-ai propus să-i susţii pe Mutu&co la faţa locului? Ei bine, nu-i suficient să bei bere. Mai trebuie să te vaccinezi împotriva rujeolei şi encefalitei, pentru că în Elveţia e epidemie. Cea mai serioasă de când se raportează astfel de cazuri. Hai România!


Reacţie. Iranul a mai încercat o lovitură de imagine. Îngrijoraţi că urmaşii persanilor pot fi "occidentointoxicaţi", clericii de la Teheran au recomandat înlocuirea păpuşilor occidentale cu cele autohtone. Numai că mult mai robusta şi mult prea acoperita Sara nu i-a determinat pe iranieni (al treilea importator la nivel mondial de astfel de jucării) să renunţe la filiforma Barbie. Ce-i frumos îi place şi lui Alah!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite