Italia: 481 de ore pe an în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un locuitor al Romei pierde în medie 481 de ore pe an la volanul unei maşini, relatează "Il Messaggero". Locuitorii de marile oraşe ale Italiei pierd 20 de zile pe an în trafic, aproape

Un locuitor al Romei pierde în medie 481 de ore pe an la volanul unei maşini, relatează "Il Messaggero".

Locuitorii de marile oraşe ale Italiei pierd 20 de zile pe an în trafic, aproape acelaşi timp dedicat vacanţelor. Ideea de a măsura timpul petrecut în trafic aparţine italianului Francesco Grillo.

În oraşele Italiei conducătorii auto se plâng că irosesc o grămadă de timp în maşini, în trafic. Astfel, în Torino se pierd anual 445 de ore la volan, în Genova 370 şi în Bologna 300 de ore.

"Traficul, spune Grillo, este un monstru care abosarbe mai mult de 100 de milioane de euro pe an, mai mult de 10% din produsul intern brut şi produce daune ireversibile sănătăţii."

În ultimii trei ani, în Italia, distanţa medie parcursă de un italian cu maşina a crescut cu 214%.

Din numărul total de deplasări zilnice, mai mult de jumătate dintre italieni parcurg o distanţă mai mica de 5 kilometri. Pentru fluidizarea traficului, ar trebui ca cei care nu au distanţe mari de parcurs să utilizeze bicicleta, mijloacele de transport publice sau chiar să meargă pe jos.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite