În Italia, 33% dintre imigranţi studiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei sferturi din cei înscrişi în instituţiile de invăţământ pentru adulţi din Italia sunt străini, dintre care foarte mulţi români, relatează jurnalul "La Repubblica". Există o

Trei sferturi din cei înscrişi în instituţiile de invăţământ pentru adulţi din Italia sunt străini, dintre care foarte mulţi români, relatează jurnalul "La Repubblica".

Există o creştere a cerinţei pentru cursurile serale şi de după-masă. În prezent, numărul celor înscrişi în Centrele teritoriale permanente pentru educaţia adulţilor este de patru ori mai mare faţă de anii precedenţi.

Aceste centre sunt destinate persoanelor adulte care doresc sa aprofundeze cunoştinţe noi pentru a le aplica în câmpul muncii. Însă şi tinerii care nu şi-au finalizat studiile sau care doresc să înveţe corect limba italiană şi să obţină o diplomă recunoscută de stat pot accede la aceste cursuri.

Cei mai numeroşi sunt marocanii, chinezii şi românii. Cursurile sunt frecventate mai ales de femei, spre deosebire de forma clasică de învătământ în care sunt înscrişi italienii, unde majoritatea este compusă din bărbaţi.

În anul scolar 2005/2006, străinii care au frecventat cursurile serale şi de după-masă au fost în număr de 128.000, cam 33% dintre cei 425.000 de elevi înscrişi în Centrele de învătământ pentru adulţi. Procentajul este frapant, intrucât doar 5,6 % dintre elevii străini învaţă în şcolile clasice elementare, medii şi superioare din Italia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite