“Italia : evaziune fiscală de 100 de miliarde de euro pe an”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidienele de astăzi din Peninsulă scriu despre planul criminal al unei bande neo-naziste americane, care voia să-l asasineze pe Barack Obama. Un alt subiect de interes dezbătut de presa italiană este cel al crizei economice mondiale, precum şi cel al protestelor studenţilor italieni împotriva reformelor ministrului Învăţământului Mariastella Gelmini.

“Doi skinheads voiau să-l ucidă pe Obama. Complot demascat de către agenţii federali americani”, titrează pe prima pagină cotidianul “Corriere della Sera”. Doi tineri neo-nazişti americani, de 18 şi respectiv 20 de ani, puseseră la cale un complot pentru a-l asasina pe candidatul republican la casa Albă, Barack Obama. Ei voiau să-l împuşte sau să-l decapiteze pe Obama şi să ucidă, de asemenea, cetăţeni de origine afro-americană din statul Tennessee. Planurile celor doi “skinheads” au fost dejucate de către agenţii federali americani.

“Italia : evaziune fiscală de 100 de miliarde de euro pe an”
, scrie tot “Corriere della Sera”. În fiecare an, în Italia, evaziunea fiscală se ridică la o cifră record de 100 de miliarde de euro. Italienii sunt, se pare, experţi în a nu plăti taxele la stat. Numai în primele luni ale acestui an, fiscul italian a recuperat o sumă de 800 milioane de euro din evaziune fiscală.

“Bursa din Tokyo închide cu un indice pozitiv de 6,41%. În creştere sunt şi bursele europene”, anunţă cotidianul “La Repubblica”. Bursele din întreaga lume s-au deschis astăzi cu o creştere semnificativă, după ce ieri a fost o zi neagră, mai ales pentru piaţa bursieră asiatică. Moneda euro a înregistrat şi ea o creştere în raport cu dolarul american.

“Provocarea lansată de un grup de utlizatori Facebook: să-l ucidem pe Berlusconi!”
, titrează “La Stampa”. De aproape două săptămâni, pe site-ul Facebook , a luat naştere un nou grup care se inititulează “Să-l ucidem pe Berlusconi”. Grupul numără în jur de 1500 de membri care instigă la ură şi violenţă împotriva primului ministru italian Silvio Berlusconi.

“Maratonul protestelor anti-Gelmini: cursuri în piaţă şi mitinguri”, relatează cotidianul “Il Giorno”. Au început cele patru zile fierbinţi de protest împotriva guvernului şi reformelor ministrului Învăţământului Mariastella Gelmini. La Roma, elevii de liceu au organizat un miting pe străzile oraşului, în timp ce studenţii la Medicină de la Universitatea La Sapienza, au ţinut cursuri de chirurgie toracică în faţa sediului Ministerului Învăţământului.

“Alitalia prezintă sindicatelor planul CAI :12.000 de angajări, 9000 la Roma şi 1300 la Milano”
, scrie cotidianul “Il Messagero”. CAI (Compania aeronautică italiană) a prezentat sindicatelor un plan potrivit căruia, pentru noua Alitalia, vor trebui să fie angajaţi 1550 de piloţi, 3300 de asistenţi de zbor şi alte 7150 de persoane  în aeroporturi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite