Italia declară război infractorilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român este din nou suspect de crimă în Italia. Soţia unui amiral italian a fost găsită moartă în seara zilei de 30 octombrie şi autorităţile presupun că românul a violat-o şi

Un român este din nou suspect de crimă în Italia. Soţia unui amiral italian a fost găsită moartă în seara zilei de 30 octombrie şi autorităţile presupun că românul a violat-o şi ucis-o pe femeie.

În acest context, premierul României, Călin Popescu Tăriceanu, a avut miercuri seara o conversaţie telefonică cu omologul său italian Romano Prodi, în care, potrivit unui comunicat transmis de către guvern, acesta şi-a exprimat consternarea şi profundul său regret faţă de actul criminal comis la periferia Romei.

Mai mult, prim-ministrul Tăriceanu a decis trimiterea de urgenţă la Roma a unei echipe de experţi care să sprijine acţiunile autorităţilor italiene în combaterea fenomenelor infracţionale care au ca autori cetăţeni români. "Va fi avut în vedere îndeosebi potenţialul de criminalitate din comunităţile neintegrate", se arată în comunicat.

Şeful guvernului de la Bucureşti a arătat că astfel de cazuri nu trebuie să ducă la măsuri care să îi afecteze pe români ca cetăţeni europeni şi nici să aibă urmări asupra relaţiilor bilaterale. În acest sens a fost subliniată de ambele părţi dorinţa şi angajamentul pentru o cooperare eficientă şi apropiată pe problematica combaterii criminalităţii. În zilele următoare, cei doi şefi de guvern vor discuta din nou în legătură cu acţiunile decise.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite