Italia: un adulter din trei are loc în pauza de masa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unui studiu al revistei de psihologie "Riza Psicosomatica", italienii îşi înşală partenerii mai ales în intervalul 12.30 -14.30. Cei implicaţi în adulter sunt deseori colegi de

Conform unui studiu al revistei de psihologie "Riza Psicosomatica", italienii îşi înşală partenerii mai ales în intervalul 12.30 -14.30. Cei implicaţi în adulter sunt deseori colegi de serviciu.

Cel puţin un adulter din trei are loc în pauza de masă. Doar cei norocoşi pot profita de două ore pentru a se întoarce acasă sau a găsi un hotel prin apropiere, pentru a avea o aventură.

Ceilalţi îşi desfăşoară escapadele cum pot, în maşină, în toaletele restaurantelor, sau în birourile care se golesc la prânz.

Dintre italienii care au fantezii sexuale, opt din zece sunt tentaţi să le pună în practică. Dar dacă a trăda naşte un sentiment de frică, cei care nu îşi îndeplinesc fanteziile ajung să regrete pierderea ocaziei. Dintre cei care înşală, unul din zece se simte vinovat.

Acestea sunt informaţiile care reies dintr-un studiu efectuat pe circa 1.000 de italieni, femei şi bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 60 de ani.

Tentaţia este des întâlnită

Mulţi angajaţi sunt supuşi tentaţiilor, procentajul conturându-se astfel: foarte des - 29%, destul de frecvent - 43%, din când în când - 17% şi rar - 9%.

Circumstanţele în care are loc adulterul sunt diferite: 32% dintre subiecţi înşală când întâlnesc pe cineva atrăgător, 24% - după o ceartă cu partenerul, 17% - atunci când se simt într-o formă deosebit de bună şi 8% o fac când se află departe de casă, fie din motive de serviciu, fie în vacanţă.

În ceea ce priveşte persoanele care le trezesc fantezii italienilor, 29% sunt colegi de serviciu, 26% sunt necunoscuţi, iar un procent de 18% este reprezentat de cel mai bun prieten al partenerului. Dacă unul din doi italieni afirmă că a rezistat în faţa tentaţiei, circa 36% recunosc că au înşelat în ultimul an.

Doar 11% resimt păreri de rău, 10% sunt indecişi, în timp ce 79% dintre cei care au trădat sunt mulţumiţi de fapta lor.

Locul de muncă - optim pentru adulter

Locul de muncă reprezintă cel mai probabil loc pentru comiterea adulterului (31%). Acesta este urmat în top de locuinţa proprie (27%), de maşină (15%) sau de hotel (10%). Mai puţin preferate sunt sălile de gimnastică (8%) şi toaletele restaurantelor (5%).

Cu toate acestea, comiterea adulterul provoacă teamă pentru aproximativ jumătate dintre italieni (48%).

Cei mai mulţi se tem de consecinţele pe care le poate avea adulterul în viaţa de zi cu zi (28%). Restul se tem fie de sentimentul de vinovăţie (24%), fie de posibilitatea implicării într-o nouă relaţie (15%), şi, într-un final, de posibilitatea descoperirii aventurii (13%).

Însă doar 6% dintre italieni întrerup relaţia adulterină pentru a fi fideli, iar 52% regretă că nu au profitat de ocazie atunci când s-a ivit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite