Italia: Tragedia unei fete filmate cu mobilul în timp ce moare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul unui liceu italian a denunţat difuzarea pe internet a unui material video în care o elevă este lovită de către un autobuz, relatează ediţia online a jurnalului italian "La

Directorul unui liceu italian a denunţat difuzarea pe internet a unui material video în care o elevă este lovită de către un autobuz, relatează ediţia online a jurnalului italian "La Repubblica".

Imaginile lansate pe internet pe diverse siteuri şi bloguri private, după povestirile directorul Institutului de Arta Moderna, Eugenio Sponzilli, arată cum au "degenerat relaţiile umane ale multor adolescenţi" implicaţi direct într-un accident în care colega lor a murit, iar aceştia au filmat "scena macabră" cu telefonul mobil şi au schimbat replici ironice.

Sara Hamid, de 16 ani, strivită de un autobuz în timp ce se întorcea acasa, era o reprezentantă de clasă a Institutului de Artă, foarte activă, şi îndragită de colegi.

"Elevii mi-au spus de acele imagini care au ajuns pe internet. Nu am reuşit să le găsim până acum, după părerea mea cred că au fost distruse când s-a aflat că i-am denunţat la poliţie", este declaraţia directorului.

Tragedia s-a întâmplat pe 31 octombrie, la ora 13:15, când staţia de autobuz era plină de adolescenţi de liceu, care se întorceau acasă.

"Câţiva copii care au vazut ce s-a întamplat au venit la mine şi au plâns, alţii au râs în faţa cadavrului desfigurat. Era plin de copii cu ghiozdane în spate care filmau şi fotografiau tragedia colegei lor. Un lucru scandalos, incredibil. Mă întreb ce înteleg copiii noştri, cel mai probabil mulţi dintre ei sunt impenetrabili la orice mesaj educativ", povesteşte Sponzilli.

Dupa 23 de ani de experienţă în domeniul educativ directorul liceului nu stie cum să reacţioneze: "Dacă am denunţat astfel de comportamente este pentru că sunt preocupat, îmi dau seama că am dat greş, şcoala nu îşi mai îndeplineşte rolul."

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite