“Tot mai mulţi romi din Italia se mută în Spania” - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“30 de bande de infractori acţionează în Galiţia”, publică “El Correo Gallego” . Forţele de securitate din zonă susţin că jumătate dintre aceste bande sunt create de către

“30 de bande de infractori acţionează în Galiţia”, publică “El Correo Gallego” .

Forţele de securitate din zonă susţin că jumătate dintre aceste bande sunt create de către spanioli, însă restul membrilor sunt, în mare parte, de naţionalitate română.

“Granados spune că în fiecare zi ajung în Caniada Real autobuze cu ţigani români care vin din Italia şi cere guverului să interzică formarea altor aşezări ilegale”, informează “Europa Press”.

Consilierul pentru Preşedinţie, Judecătorie şi Interne din Comunitatea Madrid, Francisco Granados, i-a cerut Minstrului de Interior să stopeze formarea unor noi aşezări în tabaăra ilegală Caniada Real din Madrid. El susţine că, în fiecare zi, tot mai mulţi ţigani de naţionalitate română ajung să locuiască acolo. Din punctul de vedere al consilierului, Caniada Real este o zonă periculoasă, în care proliferează traficul de droguri şi există multe bande de infractori.

“Judecătoria din Catalunya cere ca minorii între 12 şi 14 ani să poată fi acuzaţi din punct de vedere penal”
, titrează “El Mundo”.

În 2007 s-au clasat 1.587 de cazuri deoarece delictele au fost comise de minori de 14 ani. În anul 2008, s-au săvârşit tot mai multe infracţiuni de către minori, majoritatea români de etnie rromă, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. O parte dintre ei au fost expulzaţi în centre de primire pentru minori din România, însă, cei mai mulţi s-au întors pe străzi, comiţând aceleaşi infracţiuni. Din aceste motive, judecătoria cere să poată fi acuzaţi din punct de vedere penal inclusiv minorii de 12 ani.

“Primăria din Eibar, preocupată de taberele ilegale ale ţiganilor de naţionalitate romană din Txona”
, publică “Diario Vasco”.

Primarul din localitatea Eibar, Catalunya, recunoaşte că, de când ţiganii de naţionalitate română au ocupat o clădire din Txona, au început problemele pentru locuitorii din zonă. Evacuarea acestora nu va soluţiona problema, deoarece se vor muta, ca de fiecare dată, ocupâd alte edificii abandonate. Până în prezent, ţiganii au fost evacuaţi de două ori, din tot atâtea localităţi.

“Românii au ajuns să fie cei mai numeroşi străini din Euskadi”
, scrie ziarul “20 minutos”.

12.837 de cetăţeni români locuiesc în zona Euskadi, ceea ce îi situează pe primul loc în ceea ce priveşte numărul străinilor din zonă. Aceştia sunt urmaţi de columbieni şi bolivieni.

“Un judecător lasă în libertate un tată care a încercat să-şi vândă cele două fiice pentru 30.000 de euro”
, informează postul de televiziune spaniol, “TeleCinco”.

În cursul zilei de ieri, un bărbat de naţionalitate romană a fost arestat de către poliţia din Tarragona, deoarece a încercat să-şi vândă cele două fiice, de doi şi respectiv patru ani, pentru suma de 30.000 de euro. Mama micuţelor a intrat într-un magazin pentru a cere ajutorul vânzătoarelor. Angajatele au anunţat poliţia, care a venit la timp, împiedicând vânzarea. Judecătoria din Tarragona l-a lăsat în libertate pe bărbatul care a încercat să-şi vândă fiicele. Fetiţele au fost internate într-un centru de primire pentru minori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite