Italia: Imigranţii cheltuiesc mai mult decât italienii de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru sărbătorile de iarnă imigranţii din Italia cheltuiesc mai mult decât italienii, relatează "RaiNews24". Imigranţii cheltuiesc cea mai mare parte din prima de Crăciun pentru cadouri

Pentru sărbătorile de iarnă imigranţii din Italia cheltuiesc mai mult decât italienii, relatează "RaiNews24".

Imigranţii cheltuiesc cea mai mare parte din prima de Crăciun pentru cadouri (37%), o parte pentru plata facturilor(37%), iar o altă parte o trimit în ţara de origine (35%).

"Străinii" merg în centrele comerciale şi dau aproape dublu faţă de italieni pentru masa de Crăciun, potrivit unui studiu realizat de institutului Confcommercio-Demoskopea realizat pe un eşantion de italieni şi unul de imigranţi din cele mai mari şapte comunităţi din Peninsulă: albaneză, marocană, română, chineză, ucraineană, filipineză şi tunisiană.

Centrele comerciale sunt preferate de imigranţii (67%) sau bazarele (26%) pentru cumpăraturi, în timp ce italienii aleg magazinele mici.

Cadourile reprezintă, atât pentru italieni (73,2%), cât şi pentru imigranţi (63%), principala cheltuială în luna decembrie, urmate de facturi.

Pentru masa de Crăciun, imigranţii sunt dispuşi să cheltuiască aproximativ 83 de euro (faţă de 44 de euro în medie în cazul italienilor), iar pentru masa de Revelion 93 de euro (faţă de 53 de euro italienii).

Printre cadourile preferate de imigranţi se numără articolele de îmbrăcăminte, jucăriile, echipamentele electronice şi electrocasnice.

Majoritatea italienilor, 64,3%, îşi vor petrece Crăciunul acasă, dar această proporţie scade pentru imigranţi (40,5%).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite