Israelul, ameninţat de un grup islamic din Somalia- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Israelul, ameninţat de un grup islamic din Somalia- Revista presei internaţionale
Israelul, ameninţat de un grup islamic din Somalia- Revista presei internaţionale

Presa internaţională de azi scrie despre un grup islamic din Somalia care ameninţă Israelul, Hillary Clinton care solicită Israelului şi Palestinei să-şi reia negocierile de pace sau despre cum să ne protejăm împotriva gripei porcine.  Printre alte subiecte, Abdullah Abdullah s-a retras din cursa electorală, iar fraţii Russo au fost arestaţi.



Israelul, ameninţat de un grup islamic din Somalia

. Un grup islamic din Somalia, ce are legături cu Al-Qaeda, a ameninţat pentru prima oară că va ataca Israelul. CNN scrie Al-Shabab, care se luptă pentru a deţine controlul în ţara din Africa de Est, acuză Israelul că a început să distrugă moscheea Al Aqsa, unde au avut loc recent confruntări între palestinieni şi forţele de ordine israeliene.

Clinton îndeamnă Israelul şi Palestina să-şi reia discuţiile
. Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, solicită Israelului şi Palestinei să-şi reînceapă convorbirile cât mai repede posibil. Ea a făcut această declaraţie după ce a discutat cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului, la Ieruslim, despre acest subiect. BBC scrie că Israelul intenţionează să reia negocierile de pace, însă Palestina nu doreşte. Autorităţile palestiniene au declarat că nu vor relua negocierile de pace decât în situaţia în care Israelul va înceta construcţia coloniilor evreieşti.

Protecţie împotriva gripei porcine
. Virusul H1N1 a devenit o ameninţare globală, iar în acest sens Washington Post a publicat un interviu cu un doctor specialist care oferă publicităţii o serie de amănunte foarte importante despre acest virus. Doctorul Andrew Pekosz vorbeşte despre simptomele gripei porcine, care este diferenţa dintre aceasta şi gripa de sezon, despre cum să evităm contaminarea cu virusul H1N1 şi care sunt grupurile prioritare tratamentului împotriva gripei.

Abdullah Abdullah s-a retras din cursa electorală
. Abdullah Abdullah, rivalul lui Hamid Karzai la preşedinţia afgană, a anunţat că se retrage din turul doi al alegerilor prezidenţiale programat pe 7 noiembrie. Potrivit China View, acesta nu va mai participa la scrutin în semn de protest faţă de fraudele care au avut loc în primul tur din 20 august. Abdullah Abdullah a declarat că i-a fost foarte greu să ia această decizie, dar după ce s-a consultat cu mai mulţi oameni pe această temă a ajuns la această concluzie. Astfel Hamid Karzai rămâne singur în turul doi.

Trei fraţi mafioţi au fost arestaţi la Napoli
. Autorităţile italiene au arestat trei fraţi care erau liderii unui clan mafiot din Napoli. Pasquale Russo, 62, şi Carmine Russo, 47 au fost arestaţi duminică în timp ce se aflau într-o fermă din Sperone, aproape de Napoli, la o zi după ce fratele lor Salvatore Russo a fost reţinut de poliţie. Clanul Russo, scrie Times Online, controla toate activităţile ilegale din zona Napoli.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite